سئو

لینک سازی داخلی چیست؟ (راهنمای ساخت لینک داخلی در سایت)

لینک داخلی (internal link) لینکهایی هستند که مبدا و مقصد آن‌ها متعلق به یک نام دامنه باشد. به عبارتی دیگر لینک داخلی یک صفحه از یک سایت را به صفحه‌ای دیگر از همان سایت پیوند می‌دهد.

با ساختن لینک داخلی شما کاربران و ربات‌های موتورهای جستجو را در صفحات مختلف سایت خود هدایت می‌کنید. برای مثال کاربران با مشاهده یک لینک داخلی در یک مقاله روی آن کلیک کرده و به مقاله جدیدی هدایت می‌شوند و اطلاعات بیشتری را درباره آن موضوع کسب می‌کنند.

ربات‌ها و خزنده‌ها هم با استفاده از لینک‌ها دائماً به دنبال مطالب جدید در سطح وب می‌گردند تا آن‌ها را برای ایندکس شدن به موتورهای جستجو ارسال کنند.

از منظر سئو هم لینکهای داخلی به یک صفحه، نشانه‌ای از اعتبار بالاتر آن صفحه نسبت به سایر صفحات سایت است. به این معنا که هر صفحه‌ای از سایت شما که لینک‌های بیشتری به آن داده شده باشد از اهمیت و اعتبار بیشتری نزد موتورهای جستجو برخوردار است.

اما لینک‌های داخلی انواع مختلفی دارند و ساختن آن‌ها هم از اصول و قواعد خاصی پیروی می‌کند. در واقع شما با لینکسازی داخلی در حال چیدمان ساختار سایت خود هستید. هر چه بهتر ساختار سایت خود را تنظیم کنید؛ کاربران تعداد صفحات بیشتری از سایت شما را مشاهده کرده و همچنین صفحات بیشتری از سایت شما رتبه‌های بهتری در گوگل کسب خواهند کرد.

پس برای یادگیری درست و اصولی لینک سازی داخلی، حتماً تا انتهای این مطلب همراه من باشید.

لینک چیست؟

برای درک درست اهمیت لینکسازی چه در داخل و چه در خارج سایت بهتر است ابتدا به ماهیت لینک نگاه دقیق‌تری بیاندازیم.

فرض کنید یک مقاله درباره “فواید سیب” وجود دارد و شما درون آن مقاله به عبارت «ویتامین ث» برمی‌خوردید و معنی آن را نمی‌دانستید و یا می‌خواستید اطلاعات بیشتری درباره‌اش کسب کنید. حال باید در جایی جداگانه به دنبال معنی و توضیحات بیشتر درباره «ویتامین ث» بگردید.

لینک‌ها در واقع برای ارتباط دادن اسناد متنی مختلف به همدیگر به وجود آمدند. به کمک لینک من می‌توانم خواننده را برای کسب اطلاعات بیشتر درباره یک موضوع و حتی برای ذکر منبع برای گفته‌های خود به مقاله‌ای دیگر ارجاع دهم. مثلاً در مثال بالا می‌توانم کلمه “ویتامین ث” را به شکل یک لینک درآورم تا کاربر با کلیک روی آن به مطلبی مرتبط ارجاع داده شود.

فلسفه پیدایش وب هم چیزی نبود جز پیوند دادن اطلاعات مختلف موجود در سطح جهان به همدیگر. به همین منظور از Link به معنی “پیوند” کمک گرفته شد. متن‌هایی که درون آن‌ها از لینک استفاده شده را ابر متن یا HyperText می‌نامند. صفحات وب‌سایت همگی نوعی ابر متن هستند. یعنی در آن‌ها چیزی فراتر از یک متن خالی وجود دارد.

مثال لینک

موتورهای جستجو مثل گوگل هم که وظیفه پیدا کردن مطالب مختلف موجود در سطح وب را بر عهده دارند برای این امر از لینک‌ها کمک می‌گیرند. ربات‌های موتورهای جستجو در بین صفحات مختلف وب می‌خزند و از لینکی به لینکی دیگر می‌روند تا در نهایت به تمامی صفحات موجود در سطح وب دسترسی پیدا کنند.

درست نتیجه‌گیری کردید. اگر به صفحه‌ای از وب‌سایت شما لینکی داده نشود آن صفحه توسط موتورهای جستجو پیدا نشده و در نتیجه در نتایج گوگل نمایش داده نمی‌شود. در واقع لازمه ایندکس شدن مطلب شما در گوگل، پیدا شدن آن‌ مطلب توسط ربات‌های جستجوگر است.

خزنده های موتور جستجوصفحات وب با استفاده از کدهای HTML ( زبان نشانه گذاری ابر متن) نوشته شده‌اند. توسط این زبان شما با استفاده از نشانه‌هایی به نام تگ <Tag> مشخص می‌کنید که در هر کجای صفحه چه المانی نمایش داده شود. برای مثال در کجای صفحه یک عکس ، در کجا یک متن و در کجا یک لینک نمایش داده شود. مرورگر‌های وب این کدهای HTML را ترجمه کرده و به شما یک صفحه بدون کد را نمایش می‌دهند.

کدهای HTML و CSS

برای نمایش یک لینک در زبان HTML از تگ <a> استفاده می‌شود.

ساختار لینک

این تگ از 2 قسمت اصلی تشکیل شده است :

  • متن لینک یا anchor text ( بخوانید انکر تکست) : متنی که کاربر با کلیک روی آن به صفحه‌ای دیگر می‌رود.
  • آدرس لینک : آدرس صفحه‌ای که کاربر با کلیک روی لینک به آن هدایت می‌شود.

هنگامی که تگ a توسط مرورگر ترجمه می‌شود کاربر فقط یک متن قابل کلیک مشاهده می‌کند و آدرس لینک نمایش داده نمی‌شود. برای مثال لینک بالا به شکل آکادمی بهمنی نمایش داده می‌شود. این نکته را در نظر داشته باشید که گوگل از متن انکر تکست شما کمک می‌گیرد تا پی به موضوع و ماهیت صفحه مقصد ببرد. پس اینکه با چه عبارتی به یک صفحه لینک می‌دهید هم بسیار اهمیت دارد. اکثرا افراد ترجیح می‌دهند با کلمه کلیدی صفحه مقصد به آن لینک دهند.

همچنین تگ a می‌تواند ویژگی‌های دیگری را هم بپذیرد. یکی از معروف‌ترین آن‌ها که در سئو کاربرد دارد ویژگی rel است. توسط این ویژگی شما تعیین می‌کنید که آیا ربات‌ موتور جستجو محتوای لینک مربوطه را بررسی کند یا خیر. اگر مقدار این ویژگی برابر با nofollow باشد، ربات‌ها محتوای لینک را بررسی نخواهند کرد. لازم به ذکر است اگر لینک‌ها دارای این ویژگی نباشند، محتوای آن‌ها به صورت خودکار  توسط موتورهای جستجوگر بررسی خواهد شد.

اما nofollow کردن لینک‌ها چه کاربردی دارد؟

موتورهای جستجوگر تعداد لینک‌های ورودی به یک صفحه را به عنوان امتیازی برای آن صفحه تلقی می‌کنند. به طور کلی هر چه تعداد لینک‌هایی که به یک صفحه خاص داده می‌شود بیشتر باشد نشانه‌ای از با اهمیت بودن آن صفحه است. استفاده از ویژگی rel=nofollow به خصوص وقتی کاربرد دارد که شما از سایت خود به سایت دیگری لینک می‌دهید و در عین حال نمی‌خواهید امتیاز و اعتباری به صفحه مقصد منتقل گردد.


لینک سازی داخلی و خارجی چه تفاوتی دارند؟

حال بهتر است به تعریف انواع لینک بپردازم که اکثراً با هم اشتباه گرفته می‌شوند :

  • لینک‌ ورودی (inbound link) یا بک لینک (backlink) : لینک‌هایی که از سایت‌های دیگر به صفحات سایت شما داده می‌شود.
  • لینک‌ خروجی (outbound link) یا لینک خارجی (external link)  : لینک‌هایی که از صفحات سایت شما به صفحات سایت‌های دیگر داده می‌شود.
  • لینک داخلی (internal link) : لینک‌هایی که از صفحات سایت شما به صفحاتی از سایت خودتان داده می‌شود.

انواع مختلف لینک

روش‌های ساخت لینک هم 2 دسته هستند :

  • لینک سازی داخلی (internal link building) : لینک‌هایی که از صفحات سایت خود به صفحات دیگر سایتتان می‌دهید.
  • لینک سازی خارجی (external link building) : لینک‌هایی که از صفحات سایت‌های دیگر به صفحات سایت خود می‌دهید. (ساختن بک لینک)

در مورد لینک سازی خارجی قبلاً در مقاله‌ای به طور مفصل صحبت کرده‌ام. لینک‌هایی که از سایت‌های دیگر به سایت شما داده می‌شود بسیار برای گوگل با اهمیت هستند. هر چه سایت‌های بیشتری به سایت شما لینک دهند اعتبار شما نزد گوگل بالاتر می‌رود.

به علت اهمیت بالای بک لینک، برخی افراد با استفاده از تکنیک‌های مختلف سعی می‌کنند برای خود در سایت‌های دیگر بک لینک ایجاد کنند و حتی بخرند! به همین دلیل گوگل همواره در پی شناسایی و جریمه کردن این سایت‌ها است؛ زیرا اعتقاد دارد که فرآیند لینک دادن به سایت شما باید به صورت کاملاً طبیعی اتفاق بیفتد. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتری در این خصوص هستید مقاله زیر را حتماً مطالعه فرمایید :

بک لینک چیست؟ بیشتر بدانید :
بک لینک (backlink) چیست؟+روشهای رایگان ساخت بک لینک

انواع لینک داخلی

در یک وب‌سایت انواع مختلفی از لینک داخلی وجود دارد. لینک‌هایی که در صفحه اصلی شما قرار دارد ، لینک‌های موجود در منوها ، لینک‌های مربوط به آخرین پستهای شما ، لینک‌های زمینه‌ای و …  . در ادامه به توضیح مختصر هر یک می‌پردازم.

  • لینک‌های زمینه‌ای (Contextual Links) :

لینک‌هایی که در درون متن مطالب خود به سایر صفحات سایتتان می‌دهید به لینک‌های زمینه‌ای (Contextual Links) معروف هستند.

با لینکهای زمینه‌ای کاربران را به مطالب جالب و مرتبط دیگر سایتتان ارجاع می‌دهد. همچنین به موتورهای جستجو می‌فهمانید که کدام صفحات سایتتان به آن مطلب مرتبط است.

برای مثال من در ادامه این مطلب به موضوع سئو می‌پردازم. خود سئو موضوع مفصلی است و من فقط باید توضیحی کوتاه درباره آن ارایه کنم. توضیح طولانی‌تر همه خواننده را به بیراهه می‌برد و هم این مقاله را از موضوع اصلی خودش خارج می‌کند.

پس من با کلمه کلیدی مد نظرم مثل “راهنمای جامع سئو” کاربران را به مطلبی جامع‌تر درباره آن موضوع لینک می‌دهم تا هر کسی نیاز داشت به مطالعه آن بپردازد. موتورهای جستجو هم بدین شکل متوجه می‌شوند که مطلب مربوط به سئو کدام مطلب از سایت من است.

لینک‌های زمینه‌ای چون در بدنه اصلی محتوا قرار دارند با اهمیت‌ترین لینک‌ها نزد گوگل به حساب می‌آیند.

  • لینک‌های درختی (Hierarchical Links) :

بین صفحاتی از سایت شما که دارای خاصیت پدر-فرزندی هستند باید لینک‌های درختی ساخته شود. برای درک بهتر این موضوع به فهرست مطالب یک کتاب دقت کنید. برای مثال هر بخش یک کتاب دارای یک موضوع است و آن بخش هم دارای زیر موضوعاتی می‌باشد. پس بخش اصلی به عنوان پدر و زیر موضوعاتش به عنوان فرزندان آن بخش هستند. طبیعتاً زیر موضوع یک بخش فرزندی برای بخش دیگر نیست.

لینکسازی درختیدر سایت شما رد و بدل شدن لینک بین صفحات پدر و فرزند الزامی است. برای مثال یک سایت فروش لوازم خانگی را در نظر بگیرید. بخشی برای فروش لوازم صوتی و تصویری دارد و بخشی برای فروش لوازم آشپزخانه.

حالا شما باید بین صفحات فروش یخچال و لوازم آشپزخانه لینک سازی انجام دهید. اما لزومی ندارد بین صفحه فروش بخچال و لوازم صوتی تصویری لینکی رد و بدل شود.

همچنین استفاده از مکان نما (breadcrumb) در سایت باعث می‌شود که گوگل درک بهتری از ساختار درختی سایت شما داشته باشد.

مکان نمای سایت

  • لینک‌های مطالب مرتبط (Related Posts Links) :

در انتهای مقالات هر سایتی معمولاً بخشی به نام مطالب مرتبط وجود دارد. اگر سایت وردپرسی دارید این بخش معمولاً در اکثر قالب‌ها وجود دارد. اگر هم قالبتان این قابلیت را نداشته باشد به راحتی می‌توانید با نصب یک افزونه آن را ایجاد کنید.

مطالب مرتبط

نکته‌ای که وجود دارد این است که مطلبی که در این بخش پیشنهاد می‌شود واقعاً مرتبط به موضوع مقاله باشد. سیستم مطالب مرتبط معمولاً مطالبی از دسته‌بندی مشابه را به کاربر نمایش می‌دهد. در بهترین حالت با استفاده از کلمات کلیدی موجود در موضوعات این ارتباط را سنجیده و در بدترین حالت آخرین مطالب کل سایت را معرفی می‌کند که شاید اصلاً ارتباطی با مقاله مربوطه نداشته باشد.

شاید بهترین کار این باشد که خودتان به صورت دستی مطالب مرتبط را تنظیم نمایید.

  • لینک‌های هدایت کننده (Navigational Links) :

لینک‌های موجود در بدنه صفحه اصلی و لینک‌های موجود در منوی بالایی سایت از اهمیت بالایی برخوردار هستند. هم از نظر کاربران و هدایت بهتر آن‌ها در سایت و هم از دید گوگل که اهمیت بیشتری برای آن‌ها قائل می‌شود.

اگر در سایت خود مطلبی دارید که رتبه گرفتن برای آن در گوگل بسیار برای شما اهمیت دارد می‌توانید علاوه بر قرار دادن آن در صفحه اصلی خود، مستقیماً از منوی بالایی سایت هم به آن لینک بدهید.

قسمت‌های مختلف یک صفحه سایت

لینک‌های موجود در سایدبار و فوتر سایتتان هم چون در تمام صفحات تکرار می‌شوند با اهمیت هستند ولی نه به اندازه لینک‌های زمینه‌ای ، منو یا صفحه اصلی.می‌توان گفت بین سایدبار و فوتر هم اهمیت سایدبار از فوتر بیشتر است.

اگر می‌خواهید با یک جمله بهترین مکان برای قرار دادن لینک را ارزیابی کنید آن جمله این است :

جایی که کاربران بیشتر از آن استفاده می‌کنند و برای آن‌ها با اهمیت‌تر است.

با این تعریف می‌توان بیان کرد که لینک‌های موجود در فوتر از کم اهمیت‌ترین لینک‌ها برای گوگل به حساب می‌آیند چون اکثراً توسط کاربران کلیک نمی‌شود.

همچنین در زمان لینک دادن دقت داشته باشید که در هر صفحه بیشتر از یکبار به صفحه دیگر لینک ندهید چون سایر لینک‌ها به مقصدی مشابه از طرف گوگل نادیده گرفته می‌شوند.


لینک داخلی و ساختار سایت

لینک سازی داخلی و ساختار مناسب سایتتان از 3 جنبه دارای اهمیت است :

  • سئو (SEO) : کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجو مثل گوگل
  • تجربه کاربری (UX) : راحتی دسترسی کاربران به قسمت‌های مختلف سایت
  • نرخ تبدیل (Conversion Rate) : دعوت کاربران به انجام اقدام مد نظر شما

تاثیر ساختار سایت بر سئو ، نرخ تبدیل و تجربه کاربری

لینک‌های داخلی درک درستی از ساختار سایت شما به گوگل می‌دهد. شما با استفاده از لینک سازی داخلی می‌توانید یک سلسله مراتب یا رتبه‌بندی بین صفحات سایت خود انجام دهید. بدین صورت که به صفحات مهم‌تر سایت خود لینک‌های بیشتری نسبت به صفحات کم ارزش‌تر بدهید.

همچنین گوگل ارتباط موضوعی صفحات را با استفاده از لینک‌های داخلی درک می‌کند. به این صورت که اگر از هر صفحه‌ای به صفحه دیگر لینک دهید، موضوع صفحات مقصد به صفحه مبدا مرتبط دانسته می‌شود.

ربات گوگل با استفاده از لینک‌های داخلی رابطه و اهمیت صفحات مختلف سایت شما را درک می‌کند.

پس لینک دادن به صفحات سایت خود یک امر حیاتی تلقی می‌شود. شاید روی بک لینک‌های خود کنترلی نداشته باشید ولی به عنوان صاحب وب‌سایت مدیریت تمام لینک‌های داخلی بر عهده شماست و باید یک استراتژی درست برای لینک سازی داخلی اتخاذ نمایید.

در مورد تجربه کاربری هدف شما باید دسترسی راحت کاربران به هر نقطه سایت باشد. کاربر باید در کمتر از 3 کلیک بتواند به هر قسمتی از سایت شما که می‌خواهد دسترسی پیدا کند.

استیو کراگ در کتاب پر فروشش با نام “مرا مجبور به فکر کردن نکن” به خوبی این موضوع را بیان کرده است. اگر کاربری در سایت شما مجبور به فکر کردن شد شما در رقم زدن یک تجربه و احساس خوب کاربری در سایت خود با شکست مواجه شده‌اید. پس لازم است لینک‌های هدایت کننده سایت خود را به درستی انتخاب و جایگزینی کنید.

در این مورد می‌توانید از عادات رفتاری کابران هم الگو برداری کنید. اگر پر بازدید‌ترین فروشگاه‌های اینترنتی را بررسی کنید همه آن‌ها از یک الگوی مشخص پیروی می‌کنند. کاربران هم به به این الگو عادت کرده‌اند. مثلاً جای دکمه سبد خرید معمولاً  در هدر سایت و در سمت چپ می‌باشد. به هم زدن این الگو می‌تواند باعث سردرگمی کاربران شما در سایت شود.

و اما مورد آخر یعنی برای بهبود نرخ تبدیل سایت استراتژی‌های مختلفی وجود دارد و ترجیح می‌دهم در مطلبی جداگانه به طور مفصل به آن بپردازم. یک استراتژی خوب که با لینک سازی داخلی هم مرتبط است این است که از صفحاتی از سایت خود که ترافیک بیشتری دارد به صفحاتی از سایتتان که نرخ تبدیل بهتری دارد لینک دهید. بعد از هدایت ترافیک به صفحات فرود خود و قانع سازی مخاطبان باید به دعوت به اقدام خود با توجه به هدفتان لینک مناسب بدهید.


لینک داخلی و سئو

هر چه یک صفحه تعداد لینک‌های بیشتری بگیرد، ربات گوگل بیشتر به آن سر خواهد زد و در نتیجه نزد موتورهای جستجو با ارزش‌تر خواهد بود. صفحه اصلی سایت شما چون بیشترین لینک ورودی را چه از داخل و چه از خارج از سایت شما دریافت می‌کند معمولاً به عنوان مهم‌ترین صفحه سایت شما شناخته می‌شود.

همچنین صفحاتی که از منوی اصلی سایت خود به آن‌ها لینک می‌دهید چون منو در تمام صفحات سایت شما تکرار می‌شود پس آن صفحات نیز از تمام صفحات دیگر سایتتان دارای لینک ورودی هستند و بسیار با اهمیت تلقی می‌شوند.

به طور کلی اگر بخواهیم به ساختار سایت‌ها نگاه کنیم .گوگل یک ارزش کلی را برای مهم‌ترین صفحه سایت شما (صفحه اصلی) در نظر می‌گیرد. سپس به سراغ لینک‌های موجود در آن صفحه می‌رود و این ارزش را بین صفحات دیگر سایت تقسیم می‌کند.

در واقع ارزشی که گوگل به صفحات شما می‌دهد را مثل آب در نظر بگیرید. صفحه اصلی شما مثل یک منبع آب می‌ماند که صفحات دیگر شما را از آب پر می‌کند. صفحات با اهمیت شما به اندازه یک تنگ آب گرفته‌اند و صفحات کم اهمیت‌تر به اندازه یک لیوان آب. اگر هم به صفحه‌ای لینکی داده نشود در واقع هیچ آبی به آن نمی‌رسد(صفحات تنها یا یتیم)!

لینک آبه

در این خصوص بهتر است موارد زیر را مد نظر قرار دهید :

  • هر صفحه از سایت شما اگر به صفحه‌ای دیگری لینک دهد درصدی از اعتبارش را به آن صفحه منتقل می‌کند اما از اعتبار خودش چیزی کم نمی‌شود.
  • nofollow کردن لینک‌ها باعث می‌شود اعتبار تخصیص داده شده به آن صفحه هدر رود و اعتبار مربوطه به سایر لینک‌ها منتقل نمی‌شود.
  • در هر صفحه حداکثر 100 لینک اول صفحه نزد گوگل دارای ارزش هستند و بررسی می‌شوند.
  • اگر در یک صفحه چندین بار و با انکرتکست‌های مختلف به صفحه‌ای دیگر لینک دهید فقط لینکی که برای بار اول داده‌اید در نظر گرفته می‌شود.
  • اگر آخرین پست‌های منتشر شده خود را در صفحه اصلی نمایش دهید. گوگل زودتر این مطالب را پیدا کرده و همچنین ارزش بیشتری به آن‌ها می‌دهد.

انتقال اعتبار از لینک‌ها

در این مطلب وقتی به معرفی انواع لینک پرداختم به نحوه درست لینک‌دهی در قسمت‌های مختلف سایت اشاره کردم. با توجه به نکات گفته شده اینکه ساختار سایت خود را چگونه بچینید کاملاً بستگی به سایت و هدف شما دارد. مثلاً در حالت طبیعی معمولاً دسته‌بندی‌های سایت در منو قرار می‌گیرد ولی گاهی اهمیت یک صفحه از سایت شما به قدری بالا است که ترجیح می‌دهید آن را در منوی اصلی سایت قرار دهید.

در حالت عادی می‌توانید ساختار سایت خود را مثل یک هرم در نظر بگیرید. در راس هرم صفحه اصلی سایت شما قرار دارد و هر چه به سمت پایین هرم حرکت می‌کنیم دسته‌بندی‌های اصلی ، دسته‌بندی‌های فرعی و سپس پست‌ها و صفحات مستقل سایت قرار می‌گیرند. پس در هنگام لینک دهی باید به این ساختار هرمی دقت نمایید.

ساختار سایت

در سطح مقالات سایت شما باید بهترین ، مهم‌ترین و کامل‌ترین مطالب سایت خود را شناسایی کنید و از سایر مقالات فرعی به آن‌ها لینک بدهید. بهترین مطالب شما ، مطالب جامعی هستند که به طور کامل به بررسی یک موضوع می‌پردازند و برای یادگیری و مطالعه بیشتر کاربران را به مطالب فرعی دیگر ارجاع می‌دهد. این مطالب را بنیاد محتوا می‌نامند.

در واقع بنیاد محتوا مطلبی است که توضیح کاملی درباره یک موضوع می‌دهد و توضیح مختصری هم درباره موضوعات زیرشاخه بیان می‌کند و کاربران را برای یادگیری بیشتر موضوعات زیرشاخه به مطالب فرعی مرتبط به آن‌ها لینک می‌دهد. از طرفی این مطالب فرعی در موضوعات زیرشاخه باید به بنیاد محتوای خود هم لینک دهند.

بنیاد محتوا معمولاً کلیدواژه‌ای عمومی و مختصر دارد در حالیکه مطالب فرعی آن کلیدواژه‌های طولانی‌تر و مرتبط با بنیاد محتوا را دارا می‌باشند. با اینکار به گوگل می‌فهمانید که مطلب اصلی درباره یک موضوع خاص بنیاد محتوا است و از اهمیت بسیاری نزد شما برخوردار بوده و باید رتبه بهتری در گوگل کسب کند.

برای درک بهتر این موضوع به تصویر زیر توجه نمایید:

بنیاد محتوا

همانطور که در مثال بالا مشاهده می‌کنید کلمه کلیدی اصلی در بنیاد محتوا “جذب مشتری” است. در سایر مقالات داریم “جذب اولین مشتری” ، “هزینه جذب مشتری” ، “جذب مشتری آنلاین” ، “جذب مشتری در تهران” و … . حال وقتی فردی عبارت جذب مشتری را در گوگل جستجو نماید و شما لینک‌سازی داخلی را به درستی انجام نداده باشید گوگل در نمایش نتایج دچار سردرگمی شده زیرا دقیقاً نمی‌داند کدام محتوای شما را باید به مخاطب نمایش دهد پس سراغ سایتی می‌رود که این سردرگمی را ایجاد نکند.

این سبک دسته بندی مقالات سایت به بنیاد محتوا و موضوعات فرعی مرتبط به آن را در اصطلاح ستون و دسته یا Pillar and Cluster ( بخوانید پیلار اند کلاستر )  می‌نامند. به این معنی که یک مطلب اصلی به عنوان بنیاد محتوا و ستون در نظر گرفته شده و سایر مطالب مرتبط به آن در دسته‌ای یکسان حول آن ستون قرار می‌گیرند.

پیلار اند کلاستر


لینک سازی داخلی در وردپرس

برای مدیریت لینک‌های داخلی اکثر افزونه‌های سئوی وردپرس مثل Yoast امکانات خوبی در اختیار شما قرار می‌دهند. این افزونه با توجه به متن شما مطالب مختلف سایتتان را برای لینک سازی داخلی پیشنهاد می‌کند. تعداد لینک‌های داده شده از هر صفحه را محاسبه کرده و صفحاتی که به آن‌ها لینکی داده نشده است را هم به شما معرفی می‌نماید.

البته برای درک بهتر صفحاتی از سایتتان که دارای بیشترین لینک داخلی بوده و نزد گوگل با ارزش‌تر در نظر گرفته می‌شوند بهتر است به سراغ گوگل سرچ کنسول بروید و از بخش internal links تعداد لینک‌های داده شده به هر مطلب خود را بررسی نمایید.

شاید اگر تعداد مطالب بالایی داشته باشید عمل لینکسازی داخلی به صورت دستی کاری طاقت فرسا باشد. برای همین افزونه‌هایی وجود دارند که لینک‌سازی داخلی را بعد از یک سری تنظیمات اولیه به شکل کاملاً خودکار برای شما انجام می‌دهند.

اگر نیاز دارید که لینک‌سازی داخلی در سایت شما به شکل کاملاً اتوماتیک انجام شود استفاده از افزونه Interlinks Manager را به شما پیشنهاد می‌کنم. شما با تنظیمات مناسب در این افزونه می‌توانید تعریف کنید که کلمات کلیدی مختلف به چه صفحه‌ای از سایت شما لینک داده شوند.

لینکسازی داخلی اتوماتیک در وردپرس

شاید تنها مشکل این افزونه استفاده از کلمات کلیدی یکسان و یکنواخت برای لینک‌سازی در طول سایت باشد. در حالیکه بهتر است در هنگام لینکسازی داخلی به انکرتکست‌های خود تنوع ببخشید و در هر صفحه با دو انکرتکست متفاوت به یک صفحه لینک ندهید.


در این مطلب تلاش نمودم به جای بیان یک استراتژی خاص برای لینک‌سازی داخلی که ممکن است تا سال دیگر منسوخ شود به اصول و قواعد لینک سازی داخلی بپردازم. شما با یادگیری درست ماهیت لینک‌ها و تشخیص لینک‌های با ارزش‌تر از بی ارزش خودتان به درستی می‌توانید استراتژی صحیح را در هر سایتی پیاده‌سازی کنید. تمام تلاش من هم در این راهنما آشنا کردن شما با ماهیت لینک‌ها و اصول لینک سازی داخلی و اشاره به مهم‌ترین نکات در این زمینه بود.

اگر به آموزش‌های بیشتر در زمینه سئو و لینک‌سازی علاقه‌مند هستید حتماً به بخش مربوط به سئو در آکادمی بهمنی سر بزنید. اگر هم در هر جای این مطلب با سوال یا ابهامی مواجه هستید در بخش نظرات پاسخگوی شما هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا