افزایش ترافیک مستقیم سایت یا بازدیدکنندگانی که به شکل مستقیم و بدون واسطه وارد سایت شما میشوند علاوه بر اینکه معمولاً نشانهای از وفاداری افراد به برند شما است، بر سئوی سایت شما هم تاثیر بسیار مثبتی میگذارد.
افرادی که آدرس سایت شما را مستقیماً در مرورگر خود وارد میکنند ، یا افرادی که صفحاتی از سایت شما را در مرورگر خود ذخیره یا بوکمارک (Bookmark) میکنند تا بعداً با یک کلیک وارد سایت شما شوند معمولاً به عنوان بازدید کننده مستقیم شناخته میشوند.
وقتی مخاطبان به شکل مستقیم وارد سایت شما میشوند معمولاً به این معنی است که نزد آنها دارای اعتبار و ارزش هستید و به شما به میزان فراوانی نیاز دارند.
شاید به همین خاطر است که بر طبق آخرین تحقیق صورت گرفته در موسسه SEMRush، ترافیک مستقیم مهمترین عامل رتبهبندی سایتها توسط گوگل به شمار میرود. این معیار حتی از مواردی مثل نرخ پرش ، طول محتوا ، استفاده از کلمات کلیدی و حتی بک لینک نیز در سئو مهمتر است!
با توجه به اهمیت بالای ورود مستقیم افراد به سایت شما، اگر مایل هستید با روشهای افزایش این نوع ترافیک آشنا شوید پس حتماً مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید.
چرا ترافیک مستقیم سایت مهم است؟
همانطور که در مرحله جذب قیف فروش گفتم اکثر تلاشهای ما در این مرحله بر افزایش بازدید از سایت تمرکز دارد. این افزایش بازدید میتواند از طریق سئو ، شبکههای اجتماعی ، ترافیک ارجاعی ، تبلیغات آنلاین و ترافیک مستقیم باشد.
اما در دنیای دیجیتال مارکتینگ همه ترافیک یا بازدیدکنندگان سایت با هم برابر نیستند. بلکه برخی بازدیدکنندگان از بقیه دارای ارزش بیشتری هستند به این علت که احتمال تبدیل آنها به مشتری برای ما به مراتب بیشتر است.
بازدیدکنندگانی که به شکل مستقیم از سایت ما دیدن میکنند از این دسته هستند. وقتی فردی به شکل مستقیم بارها و بارها به سایت شما سر میزند نشان از اعتبار بالای شما نزد او و اعتمادی است که به شما دارد. در واقع یکی از اهداف اصلی ما در دیجیتال مارکتینگ این است که بازدیدکنندگانی را که از منابع مختلف وارد سایت ما میشوند را به بازدیدکننده مستقیم و دائمی تبدیل کنیم.
افرادی که به این سطح از اعتماد به شما میرسند و سایت شما را روزانه به شکل مستقیم بررسی میکنند جز هواداران برند شما هستند و به آسانی تبدیل به مشتری شما میشوند. در واقع سایت شما به حدی برای کاربران مفید است که آنها قید جستجو در گوگل و سایتهای دیگر را زده و مستقیماً به سراغ شما میآیند.
اگر بازدیدکنندگان مستقیم بسیاری دارید پس یعنی شما تا حد زیادی از گوگل ، شبکههای اجتماعی و تبلیغات آنلاین بینیاز شدهاید و اگر بنا به هر دلیلی مشکلی برای ورودی شما از طریق این کانالها به وجود بیاید، خللی به ترافیک کلی سایت شما وارد نمیشود. پس میزان موفقیت یک سایت به میزان زیادی به ترافیک مستقیمی بستگی دارد که نسبت به رقبا دریافت میکند.
برای اندازهگیری میزان ترافیک مستقیم وبسایت خود میتوانید از ابزار تحلیل سایت “Google Analytics” کمک بگیرید. کافی است بعد از ورود و ثبت سایت خود به مسیر زیر بروید و از جدول نمایش داده شده عدد روبهروی ردیف Direct را مشاهده فرمایید :
Acquisition » All Traffic » Channels
آمار ترافیک مستقیم نمایش داده شده در گوگل آنالیتیکس ممکن است با آمار دقیقی که از منظر دیجیتال مارکتینگ و سئو برای ما ارزشمند است تفاوت داشته باشد. برای درک بهتر این موضوع توصیه میکنم مطلب زیر را مطالعه فرمایید:
تاثیر بازدیدکنندگان مستقیم بر سئوی سایت
گفتیم که ترافیک مستقیم نشان دهنده اعتبار بالا برای سایت شما است. در حدی که گوگل یکی از فاکتورهای اصلی رتبهبندی سایتها را بازدیدکنندگان مستقیم یک سایت میداند. طبیعتاً هر چه تعداد بازدیدکنندگان مستقیم یک سایت بیشتر باشد یعنی آن سایت نزد افرادی بیشتری دارای اعتبار است و نزد گوگل به عنوان یک سایت معتبر و مرجع شناخته میشود.
در تحقیقاتی که اخیراً در مؤسسه SEMRush صورت گرفته ، مهمترین معیارهای رتبهبندی سایتها توسط گوگل با هم مقایسه شدهاند. در این تحقیق که با همکاری سایتهای معتبر و با استفاده از کلمات کلیدی مختلف صورت گرفته تاثیر هر معیار بر رتبه سایت در موتورهای جستجو بررسی شده است.
مثلاً همه میدانیم که نرخ پرش یا فرار (bounce rate) بالای کاربران از سایت باعث آسیب به رتبه شما در موتورهای جستجو میشود. یا همه میدانیم تعداد بک لینکهای معتبر برای ما روی سئوی سایتمان تاثیر مثبت میگذارد. اما از بین این عوامل کدام یک از همه مهمتر است و ضریب اثربخشی بیشتری در الگوریتم گوگل دارد؟ این دقیقاً موردی بود که مؤسسه SEMRush بررسی کرد و نتیجه آن را در نمودار زیر میبینید :
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید مهمترین معیار رتبهبندی سایتها در گوگل تعداد بازدیدهای مستقیم کاربران از یک سایت میباشد.
شاید به همین دلیل است که خیلی از سایتهای دولتی با اینکه تولید محتوای آنچنانی ندارند و خیلی از اصول سئو را رعایت نمیکنند همواره در موتورهای جستجو رتبههای برتر را کسب میکنند. به این علت که گوگل میداند این سایتها نزد مردم دارای اعتبار هستند و چه بهتر که افراد بیشتری را به سایتهای معتبرتر هدایت کند.
یکی از علتهای دیگری که گوگل به این فاکتور اهمیت بیشتری میدهد هم این است که امکان دور زدن الگوریتم گوگل توسط آن بسیار کم است. شاید بعضی از فاکتورهای رتبهبندی مثل ساخت بک لینک را به روشهای سئوی کلاه سیاه یا کلاه خاکستری بتوان دور زد ولی ایجاد بازدید مستقیم طبیعی برای یک سایت در طولانی مدت کاری بسیار سخت و هزینهبر است و همچنین به آسانی توسط گوگل قابل شناسایی میباشد.
راه و روشهای افزایش ترافیک مستقیم سایت
بسیار خب از تمام مزایای بازدیدکننده مستقیم برای وبسایتتان گفتم اما برای افزایش این ترافیک چه راهکارهایی وجود دارد؟ در ادامه به برخی از مهمترین روشهای افزایش ترافیک مستقیم سایت اشاره میکنم :
برندسازی کنید
برندسازی قوی باعث میشود افراد بیشتری نام شما را در ذهن خود داشته باشند و وقتی که به خدمات شما نیاز داشتند اولین گزینه برای آنها، شما باشید. همچنین وقتی برند باشید افراد بیشتری شما را به دوستان خود توصیه میکنند و نام شما بیشتر از گوشه و کنار شنیده میشود.
جالب اینکه حتی اگر افراد نام دامنه شما را هم ندانند و به جای ورود مستقیم به سایتتان به جستجوی نام شما در گوگل بپردازند خودش یک امتیاز مثبت برای سئوی سایت شماست. در واقع برندسازی باعث میشود کاربران بیشتری نام شما را در گوگل جستجو کنند که خود نشانهای از محبوبیت و شناخته شده بودن سایت شما نزدم مردم است و گوگل به آن اهمیت بسیاری میدهد.
برای برندسازی قوی در شروع کار انجام اقدامات پایهای زیر ضروری است:
- نام برند ، لوگو و شعار مشخصی داشته باشید.
- از هویت بصری یکپارچهای در رسانههای خود از قبیل سایت و شبکههای اجتماعی استفاده کنید.
- مخاطبان هدف خود را بشناسید ، پرسونای آنها را بسازید و با توجه به آنها محتوا تولید کنید.
- هدف و چشمانداز مشخصی از کسبوکارتان داشته باشید.
- برندهای مختلف هم صنعت خود را برررسی و نقاط ضعف و قوت آنها را شناسایی کنید.
- یک مزیت رقابتی خاص برای خود تعریف کنید.
- نام برند ، نام سایت و نام دامنه شما یکسان باشد.
- دوست دارید مردم شما را به چه چیزی بشناسند؟ در محصول و تبلیغات خود روی آن تمرکز کنید.
- در مکانهای مختلف در فضای آنلاین و آفلاین برند خود را به مخاطبانتان یادآوری کنید.
بازاریابی آفلاین
تلاشهای بازاریابی آفلاین مثل بیلبورد ، پخش تراکت و … ممکن است به اثر بخشی روشهای جدید و آنلاین تبلیغات نباشد و هزینه زیادی را بر شما تحمیل کند ولی وقتی صحبت از ترافیک مستقیم به زبان میآید، بازاریابی آفلاین استراتژی مناسبی به نظر میرسد.
حتماً در تمام رسانههای چاپی خود از جمله کارت ویزیت ، اوراق اداری ، مجله فصلی و… آدرس سایت خود را ذکر کنید. برگزاری و شرکت در رویدادها و همایشهای مختلف ، تبلیغات در روزنامهها و رادیو و تلویزیون همگی میتواند نام شما را به گوش افراد مختلف برساند.
طبیعتاً افرادی که کنجکاو میشوند تا درباره شما اطلاعات بیشتری کسب کنند یا مستقیماً وارد سایتتان میشوند و یا نام برند شما را در گوگل جستجو میکنند که هر دو اثر مثبتی برای شما دارد.
محتوای با ارزش و با انتشار منظم
ایجاد ارزش برای مخاطبان شاید یکی از سادهترین و مهمترین روشهای ایجاد بازدید مستقیم برای وبسایتتان باشد. شما باید به کاربران خود چیزی بدهید تا ترغیب شوند روزانه و به طور منظم مستقیماً از سایت شما بازدید کنند. برای مثال انتشار منظم مقالات ، ویدئوها ، اینفوگرافیک و سایر محتواهای جذاب و با ارزش برای مخاطبانتان بسیار مفید است.
شما باید به طور مستمر و منظم با کاربران خود در ارتباط باشید ، پاسخ سوالات و ابهامات آنها را در قالب محتواهای مختلف بدهید و مشکلات آنها را حل نمایید. مطالبی تهیه کنید که جنبه کاملاً عملی داشته باشد و مخاطبان شما با بهکارگیری آن و نتیجه گرفتن ترغیب شوند باز هم به سایت شما بازگردند.
یادتان باشد اگر تولید محتوای شما دارای نظم نباشد و هر روز ارزش جدیدی برای مخاطبان خود نداشته باشید افراد انگیزهای برای بازدید روزانه از سایت شما نخواهند داشت. پس اگر به دنبال ترافیک مستقیم هستید حتماً انضباط در تولید و انتشار محتوا را سرلوحه کار خود قرار دهید. اینطور نباشد که در یک روز 4 مطلب مختلف منتشر کنید و یک هفته هیچ مطلبی برای انتشار نداشته باشید.
شما میتوانید حتی مطلب ویژهای با عنوانی خاص را به صورت هفتگی منتشر کنید تا افراد بیشتری برای بوکمارک کردن و مراجعه مجدد به سایتتان ترغیب شوند. مثلاً میتوانید هر هفته جمعهها یک مطلب منتشر کرده و آخرین اخبار و اتفاقات صنعت خود را بررسی کنید تا افراد مختلف به بهانه آن و آگاهی از اخبار و رویدادها هر هفته به سایتتان بازگردند.
نکته مهم ارایه منظم محتوای ارزشمند برای کاربران است که این محتوا میتواند در قالب پستهای وبلاگ ، محتواهای سریالی ، دورههای آموزشی ، اخبار روزانه ، خبرنامه ایمیلی و… باشد.
ارایه ابزارهای کاربردی
محتوا فقط منحصر به مقاله یا ویدئو نیست. فکر کنید چه چیزی برای مخاطبان سایت شما ارزشمند است و باعث میشود دائماً از سایت شما بازدید کنند. ارایه ابزارهای کاربردی یکی ازاین موارد است.
مثلاً سایتی فعال در حوزه بورس، به راحتی میتواند با نمایش شاخص کل بورس و قیمت روز طلا و ارز و یا نمایش سهمهای پر تقاضا، دلیلی مناسب برای بازدید روزانه و مستقیم برای کاربرانش فراهم کند.
در صنعت شما چه ابزارهایی وجود دارند که میتواند برای کاربران شما مفید باشد و بهانه بازدید روزانه آنها از سایتتان را فراهم کند؟ قطعاً جای آن ابزارها در سایت شما خالی است!
جشنوارهها و تخفیفهای زمانبندی شده
در کنار محتوایی که به صورت مستمر و منظم منتشر میکنید بد نیست جشنوارهها یا رویدادهایی را به صورت آنلاین در سایت خود برگزار کنید تا نیاز باشد افراد در روز و ساعتی مشخص در سایت شما حضور پیدا کنند.
طبیعتاً این جشنواره یا رویداد باید برای مخاطب دارای ارزش باشد تا راس ساعت مقرر در وبسایت شما حضور پیدا کند. همچنین اگر رویداد خود را برای چند روز پشت سر هم تکرار کنید تاثیر این اقدام به مراتب افزایش مییابد و باعث میشود که کاربران آدرس سایت شما را بوکمارک کرده تا نیازی نباشد هر دفعه روی پیغام تبلیغاتی شما در شبکههای اجتماعی یا ایمیل کلیک کرده یا سایت شما را در گوگل جستجو کنند.
برای مثال میتوانید جشنواره تخفیفی در طی یک هفته برگزار کنید که تخفیفهای آن هر روز از ساعت 8 الی 10 شب فعال میشود.
دامنه مناسب
انتخاب دامنه مناسب شاید دارای اولویت بالایی در بین فاکتورهای دیگر برای افزایش ترافیک مستقیم سایت نباشد ولی شانس بازدید مستقیم از سایت شما را به میزان زیادی افزایش میدهد.
حتماً برای شما هم پیش آمده که سایتی توجه شما را جلب کند و در آینده تصمیم بگیرید باز هم از آن بازدید کنید ولی به هر دلیلی یادتان رفته آن را ذخیره کنید و نام آن سایت را هم به یاد نمیآورید.
همچنین جستجوی مجدد در گوگل ممکن است شما را به سایت مورد نظر نرساند و یا جستجو در تاریخچه مرورگر از حوصله شما خارج باشد و به کلی قید بازدید از سایت مربوطه را بزنید.
انتخاب دامنه و نام مناسب برای سایت خود باعث میشود افراد بیشتری در بازدید اول از سایتتان نام شما را به خاطر بسپارند و حتی با تایپ کردن قسمتی از نام دامنه در مرورگر خود به سایت شما برسند.
تجربه و رابط کاربری مناسب
مراجعه اول کاربران به سایت شما و اولین برداشتی که کاربران از سایت شما دارند به طور مستقیم بر بازگشت مجدد آنها به سایت شما تاثیر میگذارد.
عواملی که در تجربه کاربری (UX) و رابط کاربری (UI) تاثیر دارند مثل مکان قرارگیری المانهای مختلف سایت ، رنگبندی مناسب ، قالب و فونت سایت ، سرعت بارگذاری ، عدم وجود تبلیغات مزاحم و… همگی باعث میشوند که کاربر تصمیم بگیرد دوباره به سایت شما بازگردد یا خیر؟
نکته کلیدی این است که استفاده از سایت شما در نگاه اول برای کاربر باید ساده به نظر برسد و کاربر برای پیدا کردن مطلب مورد نظرش در سایت شما سرگیجه نگیرد! متاسفانه خیلی از سایتهای ایرانی برای اینکه نشان دهند سایتی پر محتوا دارند و کاربران را جذب کنند؛ چیدمانی شلوغ را برای مطالب خود انتخاب میکنند و باعث میشوند بدتر کاربران در سایتشان گم شوند!
همچنین استفاده از محتواهای بصری مثل تصاویر ، ویدئو ، اینفوگرافیک درون محتوا باعث میشود مقالات شما از حالات خشک و خسته کننده خارج شود و افراد بیشتری راغب شوند به مطالعه محتوای وبلاگ شما بپردازند. پس تا میتوانید با استفاده از المانهای بصری محتواهای خود را جذاب و خوانا کنید.
تخصصی کار کنید
اگر در یک صنعت یا بازار پر رقابت هستید جذب هر نوع ترافیکی برای شما دشوار خواهد بود چه برسد به اینکه این ترافیک مستقیم باشد!
در واقع وقتی سایتهای معتبر ، پر بازدید و با سابقه وجود دارند چه نیازی است که افراد سایت تازه تاسیس شده شما را بر بقیه ترجیح دهند؟ تازه این در صورتی است که سایت شما فرصت ظهور در صفحه اول گوگل را در مقابل سایتهای با سابقهتر پیدا کند!
رقابت با سایتهای قدرتمند و با سابقه بسیار سخت بوده و باید در محتوا و نوع ارایه آن ایده جدیدی برای بیان داشته باشید و همچنین نیاز به سرمایه بالایی برای تبلیغات و گرفتن سهم بازار از سایتهای با سابقهتر دارید.
پس چاره این است که به جای انتخاب یک موضوع عمومی به سراغ موضوعات تخصصیتر بروید. مثلاً به جای پرداختن به موضوع عمومی عکاسی به موضوع تخصصیتر عکاسی از کودکان بپردازید. هر چه بازار رقابتیتر باشد باید موضوع انتخابی شما خاصتر باشد.
انتخاب موضوع خاصتر باعث میشود راحتتر در موتورهای جستجو پیدا شوید و وقتی سخن از آن موضوع به میان میآید افراد بیشتری شما را به عنوان متخصص در آن حوزه میشناسند.
افراد بیشتری مایلند مطالب مورد نظر خود را از زبان یک متخصص بشنوند تا اینکه به یک سایت عمومیتر و حتی با سابقهتر سر بزنند. انتخاب موضوع و حوزه تخصصیتر باعث میشود بازدیدکنندگان ثابت و مستقیمی پیدا کنید که روزانه منتظر مطالب تخصصی وبلاگ شما هستند.
به عنوان یک متخصص میتوانید منبعی برای معرفی صفحات مهم وب مرتبط به حوزه کاری خود ، نقد و بررسی موارد مختلف ، ویدئوهای آموزشی ، معرفی کتابهای تخصصی ، گزارشات تحقیقاتی و آخرین اخبار صنعت خود باشید.
این بود 8 روش کاربردی برای افزایش ترافیک مستقیم سایت. سعی کنید هر مورد را دوباره مطالعه کنید و ایدههای مختلفی را از دل آنها برای کسبوکار خود استخراج کنید.
ممکن است جذب بازدیدکنندگان مستقیم در نگاه اول فرآیند سختی به نظر بیاید؛ ولی نکته این است جذب ترافیک مستقیم همراستای بسیاری از فعالیتهای مهم هر کسبوکاری است.
شما هر کسبوکاری که داشته باشید ناچار به برندسازی هستید، حتماً تولید محتوا دارید ،حتماً کارت ویزیت دارید و ممکن است بعضی اوقات از روشهای مختلف بازاریابی آفلاین استفاده کنید پس چه بهتر که این فعالیتها را در جهت افزایش ترافیک مستقیم و با روشهایی که در این مطلب ذکر شد بهینه کنید.
همچنین شما با تولید محتوای منظم و مستمر نصف بیشتر راه را رفتهاید. اینکار هم در سئو و بازاریابی محتوایی شما تاثیر مثبت دارد و هم در افزایش اعتماد و اعتبار شما مؤثر است. سایر مواردی هم که ذکر شد تکنیکها و ترفندهایی است که کاربران را به بازدید مستقیم از سایت شما تشویق میکند.
شما چه راههای دیگری برای افزایش ترافیک مستقیم سایت میشناسید؟ در بخش نظرات این مطلب با بقیه به اشتراک بگذارید.