طراحی سایت

اینترنت (internet) چیست؟ (به زبان کاملاً ساده)

اینترنت بستری است که به کمک آن کامپیوترها و سایر وسایل الکترونیکی موجود در سطح جهان به هم متصل شده تا به تبادل اطلاعات با همدیگر بپردازند. در واقع اینترنت چیزی نیست جز مجموعه‌ای از کابل‌های فیبر نوری بین اقیانوسی و شبکه‌های کامپیوتری. برای درک بهتر این موضوع ویدئو زیر را مشاهده فرمایید:

قبل از ایجاد شبکه جهانی اینترنت، تبادل اطلاعات تنها میان شبکه‌های محلی ممکن بود. یعنی کامپیوترهای موجود در یک مؤسسه یا سازمان به همدیگر متصل می‌شدند تا بتوانند اطلاعات را از همدیگر دریافت نمایند.

درواقع از انتقال پیام با دود یا کبوترهای نامه‌رسان که بگذریم! نیاز بشر به ارتباط از راه دور با پیشرفت تکنولوژی کم‌کم با تلگراف (برای انتقال پیام متنی)، تلفن (برای انتقال پیام صوتی) و فکس (برای انتقال پیام متنی و تصویری) برطرف شد.

با روی کار آمدن کامپیوترهای الکترونیکی نیاز به ارتباط این کامپیوترها با هم نیز وجود داشت. فرض کنید اطلاعات یک تحقیق باید به‌صورت دستی و مجدد وارد یک کامپیوتر می‌شد یا به روش‌های سنتی امکان انتقال سریع برخی فایل‌های کامپیوتری وجود نداشت. پس درنتیجه چندین کامپیوتر باید به هم متصل می‌شدند تا بتوانند اطلاعات را برای همدیگر ارسال و یا دریافت کنند. (در اصطلاح شبکه بشوند).

این نیاز باعث به وجود آمدن تعداد زیادی از شبکه‌های کامپیوتری محلی (Local Networks) شد. یعنی هر موسسه در یک گوشه جهان دارای کامپیوترهایی بود که می‌توانستند به‌صورت مستقل به انتقال اطلاعات باهم بپردازند.

حال یک چالش جدید وجود داشت: اگر ارتباط این شبکه‌های محلی باهم برقرار می‌شد یک تحول بزرگ در ارتباطات شکل می‌گرفت. یعنی کامپیوترهای مؤسسات و دانشگاه‌های مختلف در سراسر جهان که جداگانه شبکه شده بودند به هم متصل می‌شدند و به تبادل اطلاعات می‌پرداختند.
شبکه اینترنت
یعنی یک شبکه فراگیر جهانی تشکیل‌شده از شبکه‌های محلی که همگی به هم متصل هستند و می‌توانند به انتقال اطلاعات بپردازند. خوشبختانه این ارتباط بین شبکه‌های محلی به وسیله کابل‌های بین اقیانوسی برقرار شد و امروزه ما این شبکه جهانی را اینترنت می‌نامیم.

نقشه کابلهای اینترنت
کابل‌های شبکه جهانی اینترنت از بستر دریا به ایران متصل شده است.

امروزه از بستر اینترنت برای خدماتی مثل دسترسی به وب‌سایت‌ها ، ایمیل ، انتقال و مشاهده فایل ، بانکداری و تجارت الکترونیک ، ویدئو کنفرانس ، شبکه‌های اجتماعی ، نرم‌افزارهای آنلاین و … استفاده می‌شود.

لازم به ذکر است که کلمه وب (Web) و اینترنت اکثراً به اشتباه به جای همدیگر به کار برده می‌شوند در حالیکه این دو تفاوت دارند. اگر مایل هستید این تفاوت را درک کنید و با انواع مختلف اینترنت و خدماتی که در بستر آن ارایه می‌شود آشنا شوید پس حتماً این مطلب را تا انتها مطالعه فرمایید.

تفاوت وب و اینترنت

پس از اینکه زیرساخت اینترنت شکل گرفت و ارتباط از راه دور کامپیوترها میسر شد؛ ارسال و دریافت اطلاعات به شکل خصوصی و بین یک فرستنده و گیرنده انجام می‌شد. اما گاهی اوقات نیاز بود اطلاعات در دسترس همه باشد و همچنین این اطلاعات با هم در ارتباط باشند.

این موضوع سبب به وجود آمدن تار جهان گستر (World Wide Web) یا به طور خلاصه “وِب” گردید. وب چیزی نیست جز مجموعه‌ای از وب‌سایت‌ها که برای دسترسی به آن‌ها از بستر اینترنت استفاده می‌شود. در واقع سایت‌های مختلف با استفاده از لینک دادن به همدیگر یک شبکه عظیم اطلاعاتی را به وجود می‌آورند که آن را وب می‌نامیم.

وب همانند یک تار عنکبوت است که از گره‌هایی (وب‌‌سایت) تشکیل شده که کاربران به دلخواه در میان آن‌ها حرکت می‌کنند و به اطلاعات هر سایت دسترسی پیدا می‌کنند.

تار جهان گستر (وب) مجموعه‌ای از وب‌سایتها است.

در نظر بگیرید که یک دانشگاه می‌خواست تا فایلی را برای تک تک دانشجویانش ارسال کند و از طرفی ایمیل آن‌ها را هم در اختیار نداشت. تمام دانشجویان باید به اینترنت متصل می‌شدند و برای دریافت فایل مربوطه با فرد ارسال کننده هماهنگی به عمل می‌آوردند. درست مثل اینکه بخواهید با تک تک افراد تلفنی تماس بگیرید. این کار چقدر وقت و انرژی افراد را هدر می‌داد؟! ولی اکنون به کمک وب، دانشگاه فایل را در وب‌سایت خود قرار می‌دهد و همه دانشجویان به آن دسترسی خواهند داشت.

وب تنها یکی از خدماتی است که از بستر اینترنت استفاده می‌کند. خدمات دیگری مثل ایمیل (پست الکترونیک)، انتقال فایل (پروتکل FTP)، کنترل از راه دور کامپیوترها ، شبکه‌های اجتماعی ، اکثر اپلیکیشن‌های موبایل ، تماس تصویری، تجارت الکترونیک، آموزش آنلاین و … سایر سرویس‌هایی هستند که همگی به اینترنت وابسته‌اند.

اینترنت برای تسهیل ارتباطات شکل گرفت ولی وب برای در دسترس بودن اطلاعات اختراع شد.

به کمک وب شما وارد یک وب‌سایت شده، اطلاعاتی را در آن مشاهده می‌کنید، روی لینک‌های موجود در سایت کلیک می‌کنید و به صفحات دیگر همان سایت یا سایت‌های دیگر منتقل می‌شوید. وب (شبکه وب‌سایت‌ها) چقدر کار ما را برای دسترسی به اطلاعات آسان کرده است؟!

تفاوت وب و اینترنت

اگر مایل هستید در مورد نحوه شکل‌گیری و طرز کار وب اطلاعات بیشتری کسب کنید توصیه می‌کنم حتماً مطلب زیر را مطالعه فرمایید:

وب چیست؟ بیشتر بدانید :
وب (Web) چیست؟ (به زبان کاملاً ساده)

اینترنت چگونه کار می‌کند؟

اینترنت یک شبکه جهانی تشکیل شده از میلیون‌ها کابل ،کامپیوتر و دستگاه‌های الکترونیکی است. وقتی با کامپیوتر یا موبایل خود به اینترنت متصل شوید ( آنلاین شوید) ، می‌توانید به اطلاعات مختلف دسترسی پیدا کرده و با دیگران از راه دور ارتباط برقرار کنید.

انتقال اطلاعات شما در حال حاضر از بستر کابل صورت می‌گیرد. این کابل می‌تواند خطوط مسی تلفن منزل شما یا کابل فیبر نوری باشد. حتی وقتی که به اتصالات بی سیم مثل Wi-Fi یا 3G/4G وصل می‌شوید ، مودم یا دکل فرستنده سیگنال برای برقراری ارتباط با اینترنت از کابل‌ها کمک می‌گیرد.

وقتی با کامپیوتر خود از یک وب‌سایت دیدن می‌کنید، در واقع کامپیوتر شما از طریق این کابل‌ها یک درخواست به سمت سروری که سایت در آن میزبانی می‌شود ارسال می‌کند. وقتی سرور درخواست را دریافت کرد آن را پردازش کرده و دوباره پاسخ مناسب را به سمت کامپیوتر شما ارسال می‌کند. جالب‌تر اینکه حتی اگر سرور در آن سر دنیا هم باشد تمام این اتفاقات تنها در چند ثانیه اتفاق می‌افتد!

اینترنت چگونه کار می‌کند؟

وقتی شما می‌خواهید از یک وب‌سایت بازدید کنید، در مرورگر اینترنت خود آدرس آن سایت را تایپ کرده و کلید Enter را می‌زنید. سپس درخواستی مبنی بر مشاهده وب‌سایت، توسط دستگاه شما که به اینترنت متصل است به سمت ISP (شرکت ارایه دهنده اینترنت) ارسال می‌شود.

ISP درخواست شما را به سمت سرورهای نام دامنه (DNS) می‌فرستد. این سرورها درست مثل یک دفترچه تلفن عمل می‌کنند و آدرس IP سرورهایی که سایت‌های مختلف را میزبانی می‌کنند را در خود ذخیره دارند.

اگر سرور وب‌سایت در ایران باشد این درخواست سریعاً به مقصد هدایت شده و اگر در کشور و حتی قاره‌ای دیگر باشد، درخواست شما از طریق کابل‌های فیبر نوری موجود در اقیانوس‌ها به سرور وب‌سایت مقصد می‌رسد. این سرور درخواست شما را پردازش کرده و صفحه‌ وب‌سایت قابل نمایش برای شما را در قالب پاکت‌هایی از اطلاعات به سمت شما باز می‌گرداند.

درست است که هر چه سرور سایت مقصد به شما نزدیک‌تر باشد انتقال اطلاعات سریع‌تر صورت می‌گیرد ولی اگر هم این سرور در کشور یا قاره‌ای دیگر باشد جای نگرانی نیست و نهایتاً ظرف چند ثانیه قادر به مشاهده وب‌سایت مربوطه خواهید بود و جالب اینکه این اتفاق روزانه میلیون‌ها بار در سراسر جهان در حال رقم خوردن است.


اینترنت چگونه به وجود آمد؟

در سال 1957 میلادی که شوروی و ایالات متحده در جنگ سرد به سر می‌بردند؛ شوروی اولین ماهواره خود را به فضا پرتاب کرد. این موضوع سبب نگرانی ایالات متحده آمریکا گردید که مبادا شوروی بتواند بمب هسته‌ای را به خاک آمریکا پرتاب کند و تمام زیرساخت‌ها و خطوط ارتباطی را در این کشور از بین ببرد.

در سال 1969 میلادی پروژه تحقیقاتی توسط وزارت دفاع آمریکا بنا شد تا راهی برای ارتباط از راه دور در کنار خطوط تلفن ابداع گردد. اینگونه شد که شبکه‌ای به نام ARPANET ایجاد شد با این رویکرد که اگر قسمتی از شبکه غیر فعال شد، شبکه بتواند به کار خود ادامه بدهد.

“رابرت تیلور” که برای وزارت دفاع آمریکا کار می‌کرد در ابتدا توانست اتصال چند کامپیوتر در دانشگاه‌های مختلف را با هم برقرار کند تا آن‌ها بتوانند به انتقال اطلاعات با هم بپردازند. به طوری که تا سال 1979 میلادی 15 مکان مختلف به شبکه آرپانت متصل شدند.

اختراع اینترنت

در همین حین و در سال 1973 میلادی “وینتون سرف” و “باب کان” در مقاله‌ای به گسترش شبکه “آرپانت” و ایجاد شبکه‌ای جهانی به نام “اینترنت” اشاره کردند.

اگر چه بعد از این شبکه‌های کامپیوتری مختلفی گسترش یافتند و به همدیگر متصل شدند ولی تا سال 1991 که “تیم برنرز” مفهوم وب را مطرح کرد استفاده از اینترنت جنبه عمومی و همگانی نداشت. کم کم با گسترش وب استفاده از اینترنت در بین مردم عادی رواج یافت و این شبکه امروزه به حدی گسترده شده است که زندگی مردم بدون آن تقریباً غیر ممکن به نظر می‌رسد!

در ادامه مناسب است تا شما را با برخی اصطلاحات رایج اینترنت و شبکه‌های کامپیوتری آشنا کنم:

  • IP :

در یک شبکه از کامپیوترها برای اینکه هر دستگاه متصل به شبکه قابل شناسایی باشد یک رشته اعداد به آن نسبت داده می‌شود. درست همانند شماره پلاک خودرو‌ها که آن‌ها را از هم متمایز می‌کند یا کد ملی افراد که برای هر شخص منحصر به فرد است در دنیای شبکه و اینترنت برای متمایز کردن دستگاه‌های متصل به شبکه از IP استفاده می‌شود.

برای مثال آی پی یک کامپیوتر متصل به شبکه می‌تواند به شکل 192.168.1.1 باشد و آی پی کامپیوتر دیگر به شکل 192.168.1.2  . شما برای اتصال به یک سرور یا کامپیوتر درون شبکه و تبادل اطلاعات با آن باید آدرس IP آن را در اختیار داشته باشید.

  • Port :

در یک شبکه ممکن است درخواست‌های مختلفی به سمت یک سرور یا کامپیوتر ارسال شود. برای مثال شما ممکن است از یک سرور تقاضای مشاهده یک صفحه وب را داشته باشید یا در موردی بخواهید به آن یک ایمیل ارسال نمایید و در موردی دیگر بخواهید فایلی را درون آن آپلود نمایید.

برای اینکه سرور نوع درخواست شما را تشخیص دهد و بتواند پاسخ مناسبی به هر درخواست شما بدهد؛ به هر نوع درخواست معمولاً یک عدد قراردادی به نام پورت نسبت داده می‌شود. مثلا پورت مخصوص مشاهده صفحات وب معمولاً برابر با 80 است یا پورت مربوط به انتقال فایل برابر 21 است.

وقتی شما آدرس یک سایت را در مرورگر خود وارد می‌کنید در واقع این آدرس به شکل IP و Port ترجمه شده و به همراه درخواست شما به سمت سرور مقصد ارسال می‌شود.

پورت و آی پی

 

  • Bandwidth (پهنای باند) :

پهنای باند یعنی حداکثر اطلاعاتی که می‌تواند در یک بازه زمانی مشخص از طریق اتصال شما به اینترنت منتقل شود. پهنای باند معمولاً با واحد Mbps “مگابیت برای ثانیه” محاسبه می‌شود. پهنای باند را با سرعت اینترنت خود اشتباه نگیرید. سرعت اینترنت شما به عوامل مختلفی بستگی دارد و بنا بر نوع اتصال شما، موقعیت مکانی و زیرساخت‌هایی که با آن اینترنت به دست شما رسیده است می‌تواند کم و زیاد شود.

یک لوله آب را در نظر بگیرید. اگر دهانه این لوله بزرگ باشید یعنی در هر ثانیه مقدار آب بیشتری می‌تواند از آن عبور کند ولی اگر فشار یا سرعت آب کم باشد از حداکثر ظرفیت ممکن برای انتقال آب استفاده نمی‌گردد. پهنای باند درست همانند دهانه لوله آب و سرعت اینترنت شما درست مثل فشار جریان آب است.

پهنای باند چیست؟

برای تست و بررسی سرعت اینترنت خود می‌توانید از سایت اسپید تست کمک بگیرید. سرعت اینترنت هم مثل پهنای باند بر حسب Mbps بر ثانیه بیان می‌شود. نکته اینکه سایز فایل‌های موجود روی کامپیوتر یا موبایل شما بر حسب بایت بیان می‌شود و هر 8bit برابر با 1Byte است.

پس اگر سرعت اینترنت شما برابر با 8 مگابیت است باید برای تبدیل این عدد بر حسب بایت آن را تقسیم بر 8 نمایید. یعنی شما در هر ثانیه می‌توانید 1 مگابایت اطلاعات دریافت نمایید.

  • Ping (زمان تاخیر) :

پینگ مدت زمانی است که طول می‌کشد تا مقدار کوچکی از اطلاعات از سمت شما به یک سرور ارسال شود و سپس دوباره به سمت شما بازگردد. پینگ معمولاً بر حسب ms (میلی ثانیه) بیان می‌شود و طبیعتاً هر چه فاصله یک سرور از شما بیشتر باشد به مدت زمان بیشتری برای ارسال و دریافت اطلاعات نیاز می‌باشد.

پینگ

پینگ برای افرادی که بازی‌های آنلاین انجام می‌دهند بسیار با اهمیت است. از آنجایی که در یک بازی آنلاین افراد مختلفی به یک سرور متصل هستند اگر پینگ یک فرد کمتر از دیگری باشد؛ کارهایی که او در بازی انجام می‌دهد سریع‌تر به سرور منتقل می‌شود. یک دوئل آنلاین را در نظر بگیرید که دو نفر رو به روی هم ایستاده‌اند و هر دو هم‌زمان به سمت هم شلیک می‌کنند. پینگ بالا در بازی‌های آنلاین می‌تواند منجر به زودتر کشته شدن کارکتر فرد در بازی منجر شود. زیرا شلیک او زمان بیشتری طول می‌کشد تا به سرور منتقل شود!

  • Cloud (ابر) :

ابر به معنای نرم‌افزارها و سایر خدماتی است که از طریق اینترنت اجرا می‌شوند. با افزایش سرعت اینترنت استفاده از خدمات ابری بسیار گسترش یافته است. مثلاً با استفاده از فضای ابری دیگر لازم نیست فایل‌های خود را روی کامپیوتر یا موبایل خود ذخیره کنید بلکه می‌توانید آن‌ها را در فضایی که سرورهای ابری به شما اختصاص داده‌اند ذخیره کنید.

هم اکنون بسیاری از نرم‌افزارهای ویرایشگر متن از جمله مجموعه نرم‌افزار آفیس دارای نسخه ابری و تحت وب هستند. به این معنی که دیگر نیاز نیست این نرم‌افزارها را روی کامپیوتر خود نصب کنید و تنها از طریق اینترنت و مرورگر خود می‌توانید از آن‌ها استفاده نمایید.

انتظار می‌رود در آینده با افزایش سرعت اینترنت بسیاری از خدمات دیگر از طریق اینترنت ارایه شوند. مثلاً شاید در آینده نیازی به خرید کنسول‌های بازی نباشد و بازی‌ها بر روی سرورهای ابری اجرا شوند. توسعه خدمات ابری باعث می‌شود که افراد از خرید سخت‌افزارها یا نرم‌افزارهای مختلف بی‌نیاز شوند.


انواع اینترنت

در اینجا بد نیست به انواع مختلف اینترنت اشاره کنم که حتماً از گوشه و کنار چیزی درباره آن‌ها شنیده‌اید. اینترنت اشیا ، اینترنت ملی ، اینترنت ماهواره‌ای دقیقاً چه هستند؟ چه بسا آینده ما با اینترنت توسط این مفاهیم رقم بخورد.

اینترنت اشیا

اینترنت اشیا، اینترنت چیزها (Internet of things) یا چیزنت! به معنی شبکه شدن و ارتباط اشیا پیرامون ما با همدیگر است. از چیزهای ساده‌ای مثل گوشی تلفن همراه و تلویزیون گرفته که همین حالا هم امکان‌پذیر است تا یخچال و ماشین لباس‌شویی و خودرو‌ها و دستگاه‌های پیشرفته پزشکی و … .

توسط اینترنت اشیا شما می‌توانید تمامی دستگاه‌ها و ماشین‌آلات را از راه دور کنترل کنید و چه بسا با استفاده از سنسورها و هوش مصنوعی این دستگاه‌ها خود بتوانند با همدیگر ارتباط برقرار کرده و فرآیند‌های خودکاری را انجام دهند.

شاید روزی از سرکار به خانه برگردید و متوجه شوید کالاهای سوپرمارکتی که موجودی آنها در یخچالتان به اتمام رسیده بود درب منزلتان گذاشته شده است و عملیات ثبت سفارش و خرید را یخچال شما انجام داده باشد! خانه‌تان توسط جاروبرقی هوشمندتان نظافت شده و جدیدترین فیلم سینمایی منتشر شده با توجه به سلیقه شما در تلویزیونتان آماده پخش است.

اینترنت اشیا

این ساده‌ترین مثال از اینترنت اشیا در زندگی روزمره شماست. اینترنت اشیا می‌تواند در صنایع و حوزه‌های مختلفی کاربرد داشته باشد. مثلاً یک گلخانه هوشمند می‌تواند وضعیت گیاهان را آنالیز و بررسی کند و به شکل خودکار نور ، رطوبت هوا و آب مورد نیاز آن‌ها را تامین نماید.

حتی شاید نیاز به رفتن به محل کار نباشد و هر چیزی که نیاز داشته باشید و هر کاری که لازم باشد انجام دهید از راه دور و از خانه‌تان قابل کنترل باشد. از کنترل دستگاه‌ها و ماشین‌آلات خط تولید ، جلسات درون سازمانی، تامین مواد اولیه، فروش کالاها و هر چیزی که فکرش را بکنید.

اینترنت داخلی یا ملی

همانطور که پیش‌تر اشاره کردم اینترنت در واقع یک شبکه جهانی از کامپیوترهاست که توسط کابل‌های فیبر نوری به همدیگر متصل شده‌اند. اگر این شبکه محدود به کامپیوتر‌ها و سرورهایی باشد که درون یک کشور واقع شده‌اند و امکان دسترسی به سرورهای خارج از آن کشور نباشد آنگاه این شبکه را اینترنت داخلی یا ملی می‌نامند.

اینترنت ملی لزوماً به معنای مسدود یا محدود سازی اینترنت جهانی نیست. در واقع این دو می‌توانند در کنار همدیگر باشند. مثلاً همین حالا در اکثر شرکت‌ها یک شبکه داخلی بین کامپیوترها ایجاد می‌شود تا کارمندان بتوانند به شکلی سریع به انتقال اطلاعات با همدیگر بپردازند. حال اینکه این کارمندان بتوانند به شبکه جهانی اینترنت هم وصل شوند یا خیر بستگی به سیاست‌های رئیس شرکت دارد. از مزایای شبکه داخلی در سازمان‌ها می‌توان به سرعت و امنیت بیشتر اشاره کرد.

درست مثل همین مثال برخی کشورها شاید ترجیح بدهند دسترسی کاربران به اینترنت جهانی را کلاً مسدود یا محدود کنند تا مردم فقط بتوانند به سرورهای داخلی متصل شوند. برخی کشورها هم دسترسی به اینترنت جهانی را باز گذاشته و تنها امکان دسترسی به برخی سرورهای خارجی را محدود می‌کنند که به فیلترینگ معروف است.

اینترنت ماهواره‌ای

اینترنت ماهواره‌ای چیست؟

ماهواره‌های کنونی موجود در اطراف زمین برای اینکه بتوانند مساحت بیشتری از سطح زمین را پوشش دهند در مدارهایی دور از زمین گردش می‌کنند. برای همین استفاده از این ماهواره‌ها برای دسترسی به اینترنت جز در مواردی محدود که دسترسی به کابل‌های فیبر نوری ممکن نیست زیاد رایج نیست.

این ماهواره‌ها به علت پهنای باند محدود و فاصله زیاد خود از زمین، اینترنتی کند و با تاخیر را به همراه دارند. اگر تمام ترافیک کاربران اینترنت به جای کابل‌های فیبر نوری به این ماهواره‌ها هدایت شود تقریباً استفاده از اینترنت عذاب‌آور و همراه با قطعی‌های بسیار خواهد بود.

اینجا بود که “ایلان ماسک” و شرکت “اسپیس ایکس” ابتکار عمل را بدست گرفتند و به دنبال راهی برای رفع نقاط ضعف اینترنت ماهواره‌ای فعلی گشتند. پروژه‌ای با نام “استار لینک” تعریف شد که در آن حدود 42 هزار ماهواره صرفاً به منظور تامین اینترنت به نزدیک‌ترین مدار زمین فرستاده شوند و این ماهواره‌ها بتوانند از طریق اشعه لیزر با هم در ارتباط باشند تا ستون فقرات اینترنت ماهواره‌ای را شکل دهند.

این پروژه علاوه بر اینکه می‌تواند اینترنتی بدون تاخیر و حتی سریع‌تر از شبکه جهانی اینترنت فعلی که از طریق کابل‌های فیبر نوری بین اقیانوسی تامین می‌شود را به ارمغان آورد؛ باعث می‌شود اینترنت در دسترس همه افراد در سطح کره زمین قرار گیرد.

در حال حاضر بیش از نیمی از جمعیت جهان به علت مشکلات مختلفی مثل نبود زیرساخت‌های لازم به اینترنت دسترسی ندارد که پروژه “استارلینک” این مشکل را به طور کلی رفع می‌کند.

البته پیاده‌سازی پروژه “استارلینک” بدون زحمت یا بدون ایجاد مشکلات مختلف نخواهد بود. این پروژه می‌تواند در رصد منجمان اختلال ایجاد کند یا شکار پسماندهای فضایی را با مشکل مواجه کند. برای درک بهتر این پروژه حتماً ویدئو زیر را مشاهده فرمایید:


کاربردها ، مزایا و معایب اینترنت

اینترنت امکان دسترسی آزادانه مردم به اطلاعات از طریق وب را ممکن نمود. همین موضوع عامل اصلی نفوذ و گسترش سریع آن بین مردم شد. کم کم وب‌سایت‌های پربازدید خبری جای روزنامه‌ها را گرفتند، ایمیل جای ارسال نامه پستی را گرفت و فروم‌ها، شبکه‌های اجتماعی و پیامرسان‌ها محل زندگی مردم در فضای آنلاین شدند.

با افزایش سرعت اینترنت استفاده از آن در صنعت سرگرمی هم شدت گرفت. امروزه اکثر بازی‌های ویدئویی به شکل آنلاین انجام می‌شود. بسیاری از شبکه‌های تلویزیونی برنامه‌های خود را به شکل زنده از طریق اینترنت پخش می‌کنند.

با گسترش اینترنت، کسب‌وکارها با تغییر بیزینس مدل خود از اینترنت کمک گرفتند و روش‌های مختلف درآمدزایی آنلاین را به آن افزودند. بسیاری از مشاغل و خدماتی که عرضه آنها به شکل آنلاین قابل تصور هم نبود امروزه با کمک اینترنت به طیف وسیعی از کاربران خدمت رسانی می‌کنند. به طوری‌ که شاهد هستیم در حال حاضر پردرآمد‌ترین کسب‌وکارها در سطح جهان کسب‌وکارهای آنلاین می‌باشند.

با کمک اینترنت شما برای دسترسی به دیگران محدود به مکان و زمان نیستید و از هر جایی که باشید می‌توانید هر چیزی را به هر فردی در هر گوشه کشور خود یا هر گوشه جهان به فروش برسانید. به قول “جف بزوس” ثروتمندترین فرد جهان و مالک فروشگاه اینترنتی آمازون : “هیچ چیزی وجود ندارد که نتوان آن را به شکل آنلاین فروخت!”

کاربردهای اینترنت

اینترنت باعث شده است انجام کلیه امور برای مردم آسان و سریع شود. به لطف اینترنت دیگر لازم نیست برای یک انتقال پول ساده مدت‌ها در صف بانک منتظر بمانید. برای تهیه غذا و مایحتاج خود حتی لازم نیست از خانه خارج شوید و سفرهای درون شهری ، برون شهری و برون مرزی شما در کم‌ترین زمان ممکن می‌شود. در بحران کرونا نه تنها به کسب‌وکارهای آنلاین آسیبی نرسید بلکه درآمد آن‌ها چندین برابر گشت و صنعت آموزش آنلاین نه تنها تعطیل نگشت بلکه رونقی دو چندان گرفت.

به لطف اینترنت امروزه مشاغل جدیدی به وجود آمده است که نیاز به آن‌ها بیش از پیش احساس می‌شود و تا همین چندسال پیش اصلاً خبری از آن‌ها نبود. طراحان سایت و اپلیکیشن ، دیجیتال مارکتر‌ها (بازاریابی اینترنتی)، سئو کارها (بهبود رتبه سایت در نتایج موتورهای جستجو مثل گوگل) و تولیدکنندگان محتوا امروزه از پرتقاضا‌ترین مشاغل در سطح جهان هستند و روز به روز بر این نیاز افزوده می‌شود.

از فرصت‌ها و مشاغل مفیدی که توسط اینترنت به وجود آمده‌اند گفتم اما در اینجا بهتر است به برخی آسیب‌های موجود در فضای اینترنت هم اشاره کنم:

هر کجا فرصت وجود دارد تهدید هم وجود دارد و بالعکس! در مقابل طراحان وب‌سایت، هکرهایی وجود دارند که به دنبال سرقت اطلاعات کاربران از وب‌سایت‌ها هستند. در مقابل بازاریابان اینترنتی، کلاهبردارانی وجود دارند که به دنبال سرقت اطلاعات بانکی افراد و یا فروش کالاهای تقبلی هستند.

در مقابل سئوکارهای کلاه سفید، سئوکارهای کلاه سیاهی وجود دارند که به روش‌های مختلف تلاش می‌کنند برای سایت‌های بی‌کیفیت در موتورهای جستجو رتبه بهتری بگیرند. در کنار تولید‌کنندگان محتواهای مفید و آموزشی یا سرگرم کننده، تولید کنندگان محتواهای مبتذل نیز وجود دارند. برخی اینفلوئنسرها در شبکه‌های اجتماعی ممکن است منبع الهام و انگیزش برای توسعه فردی دنبال‌کنندگان خود باشند و برخی اثرات منفی بر زندگی آن‌ها بگذارند.

زندگی در فضای مجازی درست همانند فضای حقیقی سرشار از فرصت‌ها و تهدیدهاست. صد البته که باید در هر دو فضا نظارت و قوانینی برای حمایت از افراد وجود داشته باشد اما نباید از وظیفه خود برای افزایش آگاهی و اطلاعاتمان غافل شویم تا نه تنها از آسیب‌ها و تهدیدهای این فضا مصون بمانیم بلکه با نهایت استفاده از فرصت‌های موجود در فضای آنلاین، چه بسا به موفقیتی چندین برابری در زندگی خود برسیم. موفقیتی که بدون وجود فضای آنلاین شاید امکان‌پذیر نبود.

از هر چه که بگذریم و فارغ از هرگونه مکان و زمانی اینترنت امکان دسترسی شما را به طیف وسیعی از مخاطبان فراهم می‌کند و همین موضوع باعث شده که اکنون موفق‌ترین و ثروتمند‌ترین افراد دنیا از میان صاحبان وب‌سایت‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی باشند.


در این مطلب سعی نمودم به زبانی کاملاً ساده و بدون درگیر کردن شما با لغات و اصطلاحات پیچیده، معنی اینترنت و طرز کار آن را بیان کنم. همچنین تلاش کردم تا شما را با یک سری مفاهیم و تعاریف پایه‌ای دیگر آشنا کنم تا مقدمه‌ای بر افزایش آگاهی و اطلاعات شما در زمینه‌های دیگر باشد.

حتماً ویدئو‌های موجود در این پست را مشاهده کنید و نظرتان را درباره آینده اینترنت و تاثیر آن بر زندگی  افراد برایم بنویسید. امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و به کمک آن بتوانید هر چه بهتر از فرصت‌های موجود در فضای آنلاین استفاده نمایید.

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. بسیار عالی و جامع و کامل بود با تشکر از شما
    ویدیوها هم عالی بودن

  2. ویدئوی اینترنت ماهواره‌ای خیلی جالب بود
    کاش تو آینده به دنیا میومدم 🙂

  3. خیلی عالی و جامع بود
    نگاه خوب و نسبتا جامعی برام نسبت به اینترنت ایجاد کرد
    ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا