کسب و کار اینترنتی

اینفلوئنسر کیست؟ چگونه اینفلوئنسر شویم؟

اینفلوئنسر (influencer) به معنای فرد تاثیر گذار است. یعنی فردی که به واسطه اعتبار ، دانش ، موقعیت یا رابطه‌ای که با مخاطبان خود دارد می‌تواند بر تصمیمات آن‌ها اثر بگذارد.

محل فعالیت اینفلوئنسرها بیشتر در فضای آنلاین و شبکه‌های اجتماعی است زیرا به مخاطبان بیشتری از این طریق دسترسی پیدا می‌کنند. در واقع برای اینکه تبدیل به یک اینفلوئنسر شوید نیاز به رسانه دارید. رسانه‌ای که به وسیله آن بتوانید صدای خود را به گوش مخاطبانتان برسانید و در نهایت بر آن‌ها تاثیر بگذارید.

پس دو ویژگی در تمام اینفلوئنسرها مشترک است. اول مخاطبان و طرفداران زیادی که دارند و دوم قابلیت تاثیر گذاری آن‌ها بر مخاطبان خود به وسیله محتوایی که تولید می‌نمایند. البته طبیعتاً هیچ اینفلوئنسری در ابتدا این دو ویژگی را با خود نداشته‌ است. آن‌ها کم کم با تولید محتوا در یک حوزه خاص طرفدار پیدا کرده‌ و قابلیت تاثیرگذاری پیدا کرده‌اند.

معمولاً اینفلوئنسرها در یک حوزه خاص فعالیت می‌کنند و طرفدارانی علاقه‌مند به همین حوزه‌ها را نیز به خود جذب می‌کنند. حوزه‌هایی مثل سرگرمی ، گردشگری ، پوشاک ، آرایشگری ، آموزش ، سلامت ، کودک ، ورزش ، سبک زندگی ، مد ، آشپزی ، عکاسی و … .

اینفلوئنسر صرفاً یک تولید کننده محتوا یا یک فرد فعال در شبکه‌های اجتماعی نیست. به علت نیاز به فعالیت مستمر و تاثیرگذاری و درآمد بالا، اینفلوئنسری دیگر تبدیل به یک شغل تمام وقت شده است. در واقع وقتی تبدیل به اینفلوئنسر شدید شما به عنوان یک فرد متخصص و دارای صلاحیت در یک حوزه خاص در ذهن مخاطبان خود نقش می‌بندید.

اگر مایل هستید با تفاوت‌ اینفلئوسری با سایر لغات مثل بلاگری و ولاگری، راه‌های کسب درآمد از اینفلوئنسری، نحوه اینفلوئنسر شدن و اینفلوئنسر مارکتینگ آشنا شوید پس حتماً تا انتهای این مطلب همراه من باشید.

اینفلوئنسر چیست؟

اینفلئنسرها افرادی هستند که با استفاده از تخصص یا دانش خود در یک حوزه خاص در فضای آنلاین شهرت کسب کرده‌اند. آن‌ها به طور مرتب در حوزه مربوط به خودشان پست‌هایی را منتشر می‌کنند تا مخاطبان جدید و علاقه‌مندی را به خود جذب کنند.

معمولاً مخاطبان اینفلوئنسرها به آن‌ها اعتماد و علاقه فراوان داشته و تحت تاثیر حرفهای اینفلوئنسر قرار می‌گیرند. شرکت‌ها و برندها نیز به همین دلیل از اینفلوئنسرها استفاده می‌کنند تا مخاطبان آن‌ها را تشویق به خرید محصولشان نمایند.

راه‌های درآمدی مختلفی برای شغل اینفلوئنسری وجود دارد. از نمایش تبلیغات گرفته تا همکاری در فروش محصولات دیگر برندها یا روش‌هایی مثل کسب درآمد از پلتفرم نمایش محتوا ،فروش دوره آموزشی ، فروش کتاب تالیفی ، حضور در تصاویر و فیلم‌های برندها ، تبدیل شدن به سفیر یک برند خاص ، راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی ، تولید محصول مخصوص به خود تا راه‌اندازی یک کسب‌وکار شخصی و استفاده از مخاطبان خود برای توسعه آن.

اینفلوئنسرها از نظر رسانه‌ها تولید کننده محتوا (Content Creator) یا به اختصار تولید کننده (Creator) هستند. هر چند همانطور که ذکر کردم شغل یک اینفلوئنسر به مراتب فراتر از یک تولید محتوای خالی است. با توجه به موارد بالا حتی برخی اینفلوئنسرها کم کم نام شغل خود را به سفیر برند (Brand Ambassador) ، نویسنده کتاب، مدرس، کارآفرین یا حتی مدل تغییر می‌دهند!

جدا از تمام این تعاریف کار یک اینفلوئنسر اثر گذاشتن است. کلمه influence به معنای تاثیر می‌باشد. شما به تدریج طرفداران زیادی پیدا می‌کنید و با سخنان خود می‌توانید روی مخاطبان خود تاثیر بگذارید. پس همواره باید سعی کنید پیام درست را تشخیص دهید و آن را به مخاطبان خود انتقال دهید تا مخاطبان شما هم آن پیام را ترویج دهند.

هر شخصی در زندگی یک رسالت بر عهده دارد. رسالت شما به عنوان یک اینفلوئنسر همان تاثیرگذاری و هدایت افراد در جهت درست است. به این شکل به اینفلوئنسری فراتر از یک راه کسب درآمد نگاه خواهید کرد زیرا در پی نشر ارزش‌های انسانی در سطح جهان هستید. با این رسالت است که پیام شما می‌تواند صدها سال در بین مردم جاری باشد و چه بسا دنیا را تغییر دهید و به جای بهتری تبدیل کند. رسالتی که کما بیش در جامعه اینفلوئنسری ما گم شده است.
قدرت تاثیرگذاری

انواع اینفلوئسر

اینفلوئنسرها را با با توجه به تعداد مخاطبانشان ، نوع و فرمت محتوا ، سطح تاثیرگذاری و حوزه‌ای که در آن فعالیت می‌کنند می‌توان تقسیم بندی نمود. ممکن است یک اینفلوئنسر با تعداد دنبال کننده بالا به علت عدم تخصص در یک حوزه خاص تاثیر کمتری بر مخاطبان خود نسبت به یک اینفلوئنسر متخصص و با تعداد دنبال کننده کمتر بگذارد.

پس چه می‌خواهید تبدیل به یک اینفلوئنسر شوید و چه می‌خواهید از آن‌ها برای تبلیغات محصول خود استفاده کنید؛ توجه به حوزه فعالیت اینفلوئنسر نسبت به تعداد دنبال کنندگان آن‌ها از اهمیت بیشتری دارد.

از نظر تعداد مخاطبان، اینفلوئنسرها به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند :

  • مگا اینفلوئنسر : باید در یک شبکه اجتماعی خاص حداقل دارای یک میلیون مخاطب باشد.
  • ماکرو اینفلوئنسر : اینفلوئنسرهایی که حداقل 100 هزار تا یک میلیون مخاطب دارند.
  • میکرو اینفلوئنسر : اینفلوئنسرهایی که از 10 هزار تا 100 هزار مخاطب دارند.
  • نانو اینفلوئنسر :  اینفلوئنسرهایی که از 1000 تا 10 هزار مخاطب دارند.

اینفلوئنسرها با توجه به اینکه محتوای تولیدی خود را اکثراً با چه فرمتی ارایه می‌کنند هم لقب‌های مختلفی گرفته‌‌اند :

  • بلاگر (blogger) : اینفلوئنسری که محتوای خود را در وب‌سایت یا وبلاگش و معمولاً به صورت متن منتشر می‌کند. البته امروزه به تولیدکنندگان محتوای فعال در اینستاگرام هم بلاگر گفته می‌شود.
  • ولاگر(vlogger) : اینفلوئنسری که محتوای خود را به صورت ویدئویی و معمولاً از طریق شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کند.
  • پادکستر (podcaster) : اینفلوئنسری که محتوای خود را معمولاً به شکل فایل صوتی و پادکست منتشر می‌کند.
  • فوتولاگر (Photologger) : اینفلوئنسری که محتوای خود را معمولاً به شکل عکس منتشر می‌کند.

متاسفانه کلمه بلاگر در ایران به اشتباه به جای اینفلوئنسر به کار برده می‌شود در حالیکه که این دو با هم تفاوت دارند. هر تولیدکننده محتوا یا بلاگر یا ولاگری نمی‌تواند اینفلوئنسر باشد. شما برای اینفلوئنسر شدن لازم است به سطح خاصی از محبوبیت و شناخته شدن در فضای آنلاین برسید تا علاوه بر تاثیرگذاری بر مخاطبان خود بتوانید موجی را در شبکه‌های اجتماعی ایجاد نمایید.

تفاوت بلاگر و ولاگر

برای اینکه محتوای شما دیده شود نیاز به رسانه دارید و هر کدام از این فرمت‌ها مناسب یک رسانه یا پلتفرم خاص هستند. طبیعتاً شما در اینستاگرام نمی‌توانید یک مقاله طولانی را منتشر کنید یا حتی ویدئوهای خیلی طولانی هم بازخورد خوبی در اینستاگرام نمی‌گیرند.

با توجه به پلتفرمی که اینفلوئنسر در آن فعالیت می‌کند هم القاب مختلفی به آن‌‌ها داده می‌شود. مثلاً اکثر افرادی که در وبلاگ شخصی‌شان یا اینستاگرام تولید محتوا می‌کنند بلاگر نامیده می‌شوند و یا افرادی که در یوتیوب ویدئو منتشر می‌کنند یوتیوبر یا ولاگر نام دارند.

بلاگری بیشتر بدانید :
بلاگری چیست؟ بلاگر کیست؟

اینفلوئنسرها از نظر حوزه کاری هم تقسیم بندی می‌شوند. همانطور که در مقدمه ذکر کردم شما برای اینفلوئنسر شدن باید یک حوزه تخصصی را برای خود انتخاب کنید. از سلامت و تناسب اندام گرفته تا سبک زندگی ، ارتباطات ، سرگرمی ، ثروت ، آموزش ، پوشاک ، گردشگری و … .

ایده برای اینفلوئنسر شدن بسیار فراوان است ولی نکته‌ای که وجود دارد این است که هر حوزه‌ای را که انتخاب می‌کنید مطمئن باشید که به آن علاقه کامل دارید. مسیر اینفلوئنسری ، رسیدن به محبوبیت و قدرت تاثیرگذاری بر افراد به آسانی بدست نمی‌آید و پر از فراز و نشیب است.

در فضای آنلاین به علت مشخص نبودن هویت افراد، متاسفانه افرادی که با لقب ترول شناخته می‌شوند همواره در حال مسخره کردن یا نا امید کردن دیگران هستند. پس نسبت به آن‌ها بی تفاوت باشید. سعی کنید تنها از نظرات مثبت انرژی بگیرید و با علاقه‌ای که به حوزه تخصصی خود دارید با اشتیاق تمام، در مسیر موفقیت به پیش بروید.

حتی اگر کسی هم شما را نا امید نکند نیاز به فعالیت مستمر برای دیده شدن دارید. ممکن است ماه‌‌ها محتوای با کیفیت تولید کنید و حتی هیچ بازخورد مناسبی از محتوای خود نگیرید که اگر به حوزه تاثیرگذاری خود علاقه نداشته باشید در وسط راه انرژی و انگیزه خود را از دست می‌دهید. البته با یادگیری اصول تولید و ترویج محتوا و استراتژی مناسب فعالیت در پلتفرم انتخابی خود  این مسیر برای شما به مراتب آسان‌تر خواهد شد.

تفاوت اینفلوئنسر و سلبریتی

سلبریتی به افراد مشهور و شناخته شده در سطح جامعه اشاره دارد. هنرمندان ، ورزشکاران ، خوانندگان ، بازیگران، سیاستمداران و حتی دانشمندان معروف همگی می‌توانند سلبریتی باشند. پس سلبریتی به معنی فرد نامدار ، چهره ، مشهور یا شناخته شده است.

در گذشته سلبریتی‌ها از طریق رسانه‌های عمومی مثل سینما ، تلویزیون ، رادیو و … یا به واسطه افتخاراتی که کسب می‌کردند به معروفیت می‌رسیدند و به خاطر مخاطبان زیادی که داشتند می‌توانستند روی طرفداران خود تاثیر بگذارند.

با گسترش فضای آنلاین و شبکه‌های اجتماعی افرادی در این فضاها هم به محبوبیت و معروفیت رسیدند که به اینفلوئنسر معروف شدند. در واقع اینفلوئنسرها نوعی سلبریتی هستند که از طریق فضای آنلاین به معروفیت رسیده‌اند و حتی برخی منابع آن‌ها را Internet celebrity می‌نامند.

سلبریتی‌های بسیاری هم در شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارند و سعی می‌کنند با انتشار محتواهای مختلفی بر مخاطبان خود تاثیر بگذارند. یعنی همانطور که اینفلوئنسرهای زیادی تلاش می‌کنند که با قدرت تاثیر گذاری خود به محبوبیت برسند از آن طرف سلبریتی‌های بسیاری هم تلاش می‌کنند با استفاده از محبوبیت خود به تاثیرگذاری از طریق فضای آنلاین برسند.

به علت قیمت بسیار بالای بازیگران معروف برای حضور در تبلیغات برندها و از طرفی مخاطب عام آن‌ها خیلی از برندها تصمیم گرفتند برای تبلیغ محصولات خود از اینفلوئنسرها کمک بگیرند. انتخاب اینفلوئنسرها برای آن‌ها دو مزیت داشت یکی اینکه هزینه تبلیغات آن‌ها به مراتب کاهش می‌یافت و دوم اینکه به مخاطبانی کاملاً مناسب کسب‌وکار خود و بر اساس پرسونای مشتریانشان دسترسی پیدا می‌کردند.

مثلاً یک فوتبالیست معروف ممکن است روی استفاده افراد از یک شامپوی خاص تاثیر بگذارد ولی قدرت تاثیرگذاری او برای خرید آن محصول به مراتب کمتر از یک اینفلوئنسر تخصصی حوزه سلامت پوست و مو است.

سطوح تاثیرگذاری

یک اینفلوئنسر پوست و مو هر روز به طور تخصصی در حال تولید محتوا و مقایسه محصولات مختلف این حوزه است. مخاطبان او به دلیل علاقه‌مندی مشترک او را دنبال می‌کنند و کاملاً دلسوزی و نصایح او برای خرید را می‌پذیرند. در حالیکه مخاطب یک فوتبالیست می‌تواند پسر بچه‌ای 10 ساله باشد که نه قدرت خرید یک محصول را دارد و نه اصلاً اهمیتی به شامپوی سر خود می‌دهد.

در واقع اعتبار یک اینفلوئنسر بیشتر به خاطر تخصص و تجربه اش در یک حوزه خاص است. آن‌ها با انتشار پست‌های مستمر و با کیفیت در سایت یا شبکه‌های اجتماعی خود توانسته‌اند اعتبار کسب کنند و تبدیل به یک متخصص شوند.


چگونه اینفلوئنسر شویم؟

شاید اول باید به این سوال پاسخ داد که چرا باید اینفلوئنسر شویم؟ جدا از دغدغه‌های مختلفی که یک فرد از نظر مادی ممکن است داشته باشد یا عطش برخی افراد برای دیده شدن و شهرت، چیزی که بیشتر اهمیت دارد قدرت تاثیرگذاری است.

وقتی شما تبدیل به یک اینفلوئنسر شوید رسانه و همچنین مخاطبان زیادی در اختیار دارید. باید قدر این فرصت را بدانید و از آن برای انتقال پیام درست استفاده کنید. صداقت و شفافیت یک امر مهم در کسب محبوبیت برای شماست. شاید یک دلیل هجوم مردم به شبکه‌های اجتماعی و دنبال کردن اینفلوئنسرها همین نبود صداقت در رسانه‌های عمومی باشد.

یادتان باشد جلب اعتماد مخاطبان ممکن است ماه‌ها برای شما زمان ببرد ولی به راحتی با یک محتوا یا تبلیغ نا مناسب تمامی زحمات شما از بین برود.

رسانه‌های عمومی پر شده‌اند از تبلیغات برندهایی که همگی ادعای بهترین بودن را دارند و اکثر رسانه‌های عمومی نمی‌توانند یک نقد منصفانه نسبت به محصولات و خدمات مختلف داشته باشند. در حالی که در فضای آنلاین شما مستقیماً با مخاطبان رو در رو هستید و بابت محتوای خود باید پاسخگو باشید. همین گفتگوی دو طرفه و تعاملی است که دنبال کردن اینفلوئنسرها را برای افراد جذاب‌تر کرده است.

پس اینفلوئنسر شدن را فرصتی ببینید برای پیدا کردن پیام درست و نشر حداکثری آن بین مردم. آن را فرصتی ببینید برای تبدیل شدن به یک راهنما و یک پیشتاز فکری در حوزه انتخابی خود. آن را فرصتی ببینید برای متخصص شدن ،کمک به دیگران ، نوآوری و خلاقیت و در یک جمله :

شما باید تبدیل به فردی شوید که دوست داشتید وجود داشته باشد!

در ادامه به معرفی مسیر پیش روی شما برای تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر می‌پردازم :

یک حوزه فعالیت انتخاب کنید

شما نمی‌توانید همه کاره و هیچ کاره باشید! برای اینکه زودتر رشد کنید و مخاطبان بهتر با شما ارتباط برقرار کنند باید یک تخصص خاص را برای خود انتخاب کنید. در اصطلاح دیجیتال مارکتینگ این حوزه تخصصی را بازار کنج یا بازار دنج یا Niche Market ( بخوانید نیچ مارکت ) می‌نامند.

نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید. علایق خود را در نظر بگیرید. یک حوزه خاص را انتخاب کنید و صدای خاص آن حوزه شوید.

سه حوزه پرطرفدار در صنایع و بازارهای مختلف معمولاً شامل ثروت، سلامت و روابط اجتماعی هستند. باز خود اینها به شاخه‌های کوچک‌تر تقسیم می‌شوند. مثلاً سلامت می‌تواند به تغذیه ، ورزش ، آرامش تقسیم شود و باز این شاخه‌ها ریزتر می‌شوند. مثلاً تغذیه خود به گیاه‌خواری ، رژیم‌های غذایی ، فست فود ، رستوران و … می‌تواند تقسیم شود. باز می‌توانیم ریزتر شویم و مثلاً فقط به یک رژیم غذایی خاص برای چاقی بپردازید.

نیچ مارکت یا انتخاب حوزه کاری

در انتخاب حوزه این نکته را مد نظر داشته باشید که هر چه رقابت در یک صنعت بیشتر باشد و حوزه انتخابی شما خاص‌تر باشد شانس موفقیت شما بیشتر است و بالعکس اگر رقابت در یک صنعت پایین باشد و شما خیلی حوزه کوچکی را انتخاب کنید مخاطبان زیادی نخواهید داشت و بهتر است موضوعات عمومی‌تری را پوشش دهید.

در انتخاب ایده اینفلوئنسری به وضعیت رقابت در پلتفرمی که در آن فعالیت می‌کنید توجه کنید.

اگر بخواهم ایده‌های مختلف برای اینفلوئنسر شدن را بیان کنم شاید بیش از 1000 مورد مختلف را در بر گیرد. پس چند مورد را در اینجا ذکر می‌کنم و بقیه موارد را در مطلبی جامع‌تر بیان خواهم کرد:

  • سفر و گردشگری ( در سطح جهان ، کشور ، استان و حتی شهر)
  • سبک زندگی (خانه‌دار ، شاغل ، کارآفرین ، دانشجو ، …)
  • مد ( البسه ، عطر یا به طور خاص‌تر لباس مجلسی و…)
  • غذا ( بررسی رستوران‌ها ، رژیم‌های غذایی ، طرز تهیه غذا و …)
  • هنری ( صنایع دستی ، کاردستی ، دکوراسیون ، …)
  • زیبایی (آرایش ، لوازم آرایشی ، گریم ، …)
  • ورزش ( فوتبال ، تکواندو ، تناسب اندام ، یوگا و…)
  • سرگرمی ( بازی‌های کامپیوتری ، دوربین مخفی ، شعبده‌بازی و…)
  • تکنولوژی ( لوازم دیجیتال ، لوازم صنعتی ، گوشی ، گجت ، خودرو و …)
  • ثروت ( کسب درآمد ، سرمایه‌گذاری ، بورس ، طلا و …)
  • سلامت ( طب سنتی ، دارو ، مدیریت اضطراب ، ریلکسیشن و …)
  • روابط اجتماعی (قبل از ازدواج ، ازدواج ، همسرداری ، پدر و مادری و …)
ایده پولساز کسب و کار بیشتر بدانید :
ایده های پولساز برای کسب و کار (کامل‌ترین لیست مشاغل)

انتخاب رسانه یا پلتفرم اصلی برای انتشار محتوا

برای اینکه صدای شما شنیده شود باید رسانه داشته باشید. رسانه شما می‌تواند سایت یا شبکه‌های اجتماعی باشد. به محبوب‌ترین و پر استفاده‌ترین شبکه اجتماعی در بین مردم دقت کنید و ترجیحاً از همان رسانه استفاده نمایید. همچنین همانطور که قبل‌تر هم اشاره کردم شاید یک رسانه مناسب فرمت محتوای شما نباشد و بهتر باشد به دنبال پلتفرم دیگری بگردید.

هر چند هر پلتفرمی که انتخاب کردید، می‌توانید محتوای خود را در رسانه‌‌های دیگر هم باز نشر کنید. یا حتی می‌توانید محتوای خود را در فرمت‌های مختلف بازآفرینی کنید. برای مثال اگر یک ویدئو در اینستاگرام منتشر می‌کنید می‌توانید آن‌ را در یوتیوب و آپارات هم نشر دهید. یا حتی متن آن را به شکل یک مقاله در وب‌سایت خود درج کرده و یا آن را تبدیل به یک فایل صوتی کنید و به شکل پادکست منتشر نمایید.

این نکته را هم در نظر داشته باشید که شما در هنگام فعالیت در شبکه‌های اجتماعی مالک آن رسانه‌ها نیستید و بنا به هر دلیلی ممکن است صفحه شما در آن‌ها مسدود شود. پس راه‌اندازی یک وب‌سایت در کنار شبکه‌های اجتماعی برای حفظ رابطه خود با مخاطبان بسیار مفید خواهد بود.

وردپرس چیست؟ بیشتر بدانید :
وردپرس (WordPress) چیست؟ (همه آنچه که باید بدانید)

مثلاً قبل‌تر در ایران فیسبوک بسیار پرطرفدار بود ولی به دلایل مختلفی اکنون اینستاگرام پرطرفدار و پر استفاده است و اگر در فیسبوک دارای یک صفحه پربازدید بودید اکنون برای شما تقریباً بی‌استفاده است.

هر رسانه یا پلتفرمی که انتخاب می‌کنید باید از اصول فعالیت در آن آگاهی پیدا کنید و یک استراتژی درست را برای فعالیت در آن طراحی نمایید. باید با درک درست الگوریتم آن پلتفرم، متوجه شوید که برای بیشتر دیده شدن محتوایتان چه کارهایی لازم است انجام دهید و برای جلوگیری از جریمه شدن از چه کارهایی باید اجتناب کنید.

برنامه تولید و انتشار محتوا داشته باشید

باید یک برنامه منسجم برای تولید و انتشار محتوا یا به شکل تخصصی‌تر یک استراتژی محتوایی داشته باشید و خود را به آن مقید کنید. می‌توانید یک تقویم تولید محتوا درست کنید و در آخر هر هفته برنامه تولید و انتشار محتوا برای هفته بعد را مشخص کنید.

تقویم تولید محتوا

بسیار مهم است که محتوای شما اصیل و یکتا باشد. شما باید خودتان باشید. به هیچ وجه از یک فرد دیگر تقلید نکنید. الگو یا ایده گرفتن از نمونه‌های موفق بد نیست ولی اینکه تماماً یک فرد را کپی کنید شما را به جای خاصی نمی‌رساند.

لازم نیست ادا یا حرکات یک فرد خاص را تقلید کنید. آن فرد دیگر از قبل وجود دارد و مخاطبان خود را هم دارد. شما باید خودتان باشید ولی بهترین حالت و نمونه از خودتان.

اگر ابتدای کار از جلوی دوربین رفتن خجالت می‌کشید می‌توانید اول یک صفحه خصوصی در شبکه‌های اجتماعی باز کنید و ویدئوهای خود را در آن منتشر کنید. بعد از یک ماه تمرین طولی نخواهد کشید که متوجه پیشرفت شگفت انگیز خود خواهید شد و آنگاه می‌توانید صفحه را عمومی کنید.

یادتان باشد تکامل در مسیر اتفاق می‌افتد. نمی‌توانید شروع خود را با فردی که مدت زیادی اینفلوئنسر است مقایسه کنید. شما چه بخواهید و چه نخواهید برای تاثیرگذاری بیشتر بر مخاطبان باید جلوی دوربین ظاهر شوید پس چه بهتر که این کار را از همین امروز شروع کنید. یک ضرب المثل چینی می‌گوید:

بهترین زمان برای کاشت یک درخت 20 سال پیش بود و دومین زمان بهتر همین حالا است!

زیاد هم بعد از عمومی کردن صفحه‌تان نگران محتواهای ابتدایی خود نباشید چون شاید مشاهده کنندگان محتوای شما به تعداد انگشتان دست هم نرسد. به مرور زمان هم محتوای شما بهتر خواهد شد و هم تعداد دنبال کنندگان شما افزایش می‌یابد.

رمز موفقیت در شبکه‌های اجتماعی نظم و استمرار در تولید محتوای با کیفیت است. حتماً به تقویم تولید و انتشار محتوای خود مقید باشید و نظم برنامه محتوایی خود را بهم نزنید. اگر تنها به همین یک اصل مقید باشید می‌توان گفت موفقیت شما تا حد بسیاری تضمین شده است. مخاطبانتان هر بار چشم انتظار محتوای بعدی شما خواهند بود و آن را با دوستان خود به اشتراک خواهند گذاشت.

اگر ایده محتوایی برای پست‌های خود در شبکه‌های اجتماعی ندارید مناسب است مقاله زیر را مطالعه فرمایید :

ایده برای پست بیشتر بدانید :
60+ ایده برای تولید محتوا در سایت و شبکه های اجتماعی

با مخاطبان خود تعامل کنید

دومین رمز موفقیت در شبکه‌های اجتماعی تعامل و پاسخگویی به کاربران است. کلمه engagement به معنی تعامل است. این کلمه در انگلیسی برای بیان نامزدی و تعهد هم کاربرد دارد. رابطه شما با مخاطبانتان باید دقیقاً در همان سطح تعهد روابط شخصی افراد باشد.

نرخ تعامل

جواب همه نظرات مخاطبان خود را بدهید و نظرات برتر مخاطبان را به صورت عمومی نمایش دهید تا سایر افراد هم تشویق به نظردهی شوند. برای تولید محتوا از مخاطبان خود نظرسنجی کنید و بر اساس نیاز مخاطبان و سوالات متداول آن‌ها محتوا تولید کنید. در شروع کار که مخاطب زیادی ندارید می‌توانید موضوعات مختلف را در گوگل وارد کنید و سوالات پرتکرار کاربران را متوجه شوید.

تا جایی که می‌توانید باید مخاطبان را به خود نزدیک نمایید و نوعی حس صمیمیت در آن‌ها ایجاد کنید. می‌توانید از آن‌ها درخواست کنید که هر سوال شخصی که دارند از شما بپرسند تا به آن‌ها به شکل عمومی پاسخ دهید.

برگزاری چالش ، جشنواره ، مسابقه و دادن جوایز به شرکت کنندگان راه دیگر تعامل با آن‌هاست. در هنگام برگزاری این رویدادها حتماً برنامه‌ای برای معرفی پیج خود داشته باشید تا حداکثر استفاده را از رویداد ببرید. برای مثال می‌توانید از افراد بخواهید صفحه شما را به دیگران معرفی کنند و یا به چالش شما پاسخ دهند و شما را منشن نمایند.

اگر از این رویدادها استفاده می‌کنید حتماً قوانین ، زمان پایان رویداد ، جوایز و اعلام برندگان را به طور شفاف انجام دهید تا مخاطبان شما برای رویدادهای بعدی نیز به شما اعتماد داشته باشند.

برگزاری لایو از دیگر راه‌های برقرای ارتباط مستقیم با مخاطبان است. پس درباره موضوعات مختلف حتماً لایو برگزار کنید و نظر مخاطبان را درباره وضعیت فعلی صفحه خود، چیزهایی که آن‌ها دوست دارند یا ندارند یا برنامه آینده خود جویا شوید و حتی در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره آن‌ها بپردازید.

بر رسانه و پلتفرم خود مسلط شوید

اکثر رسانه‌های اجتماعی قسمتی برای تحلیل و آمار صفحات به شما می‌دهند. می‌توانید متوجه شوید مخاطبان شما بیشتر دارای چه جنسیتی هستند و در چه رده سنی و چه موقعیت مکانی قرار دارند. چه زمانی بیشتر محتوای شما را مشاهده می‌کنند. کدام محتوای شما برای آن‌ها مفید‌تر بوده و کدام محتوا زیاد مورد استقبال قرار نگرفته است.

الگوریتم اینستاگرام

پس تمام محتواهای خود را حداقل 2-3 روز بعد از انتشار ارزیابی کنید و نقاط قوت خود را تقویت و نقاط ضعف را اصلاح نمایید.

با الگوریتم شبکه‌های اجتماعی انتخابی خود آشنا شوید و اصول بیشتر دیده شدن محتوای خود را بیاموزید. هشتگ‌ها در شبکه‌های اجتماعی یک نقش اساسی در پیدا شدن و دیده شدن محتوای شما ایفا می‌کنند. پس هشتگ‌های مرتبط و پر استفاده در حوزه تخصصی خود را شناسایی کرده و در کپشن محتوای خود به کار ببرید.

حتی می‌توانید از یک هشتگ اختصاصی برای خود استفاده کنید و با برگزاری چالش‌ها یا جشنواره‌های مختلف از مخاطبان خود بخواهید از هشتگ اختصاصی شما استفاده نمایند.

نکته دیگر اینکه سرعت تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی بسیار بالا است. پس در این شبکه‌ها بهتر است پیشتاز تولید محتوا نسبت به سایر اینفلوئنسرها باشید و به محض وقوع رویدادی خاص آن را پوشش دهید.

به افرادی که وب‌سایت دارند توصیه می‌کنم به علت مسائل مربوط به سئو، تولید محتوای همیشه سبز (Evergreen Content) را در اولویت قرار دهند. یعنی محتوایی که با گذشت زمان منقضی نشود. در مورد شبکه‌های اجتماعی ولی بحث کمی متفاوت است. در شبکه‌های اجتماعی شما بهتر است بیشتر محتوای خود را به مطالب روز (Topical Content) اختصاص دهید تا مخاطبان بیشتری را به خود جذب نمایید.

با سایر اینفلوئنسرها همکاری کنید

مگا اینفلوئنسرهایی که ترجیحاً دارای مخاطب مشترک با شما هستند را شناسایی کنید. با آن‌ها روابط دوستانه برقرار کنید و سعی کنید به مناسبت‌های مختلف برای آن‌ها پیغام بفرستید. کافی است تنها یکی از این افراد به محبت‌های شما پاسخ مشابه دهد و شما را به پایگاه عظیم دنبال کنندگان خود معرفی کند.

گاهی اوقات لازم است در برنامه‌ها یا رویدادهایی که آن‌ها شرکت می‌کنند حضور پیدا کنید و با آن‌ها و سایر افراد شبکه‌سازی کنید پس پشت میز نشستن کافی نیست و حتماً به شکل حضوری سعی کنید به شبکه‌سازی با سایر افراد بپردازید.

همکاری

می‌توانید با اینفلوئنسرهای دیگر هم رده خود لایو مشترک برگزار کنید و یا برنامه‌های مختلف پروموشن و تبلیغاتی را با کمک هم اجرا کنید. بدین صورت در کنار هم رشد خواهید کرده و هزینه به مراتب کم‌تری برای تبلیغات خود خواهید پرداخت.

برنامه‌ای برای کسب درآمد داشته باشید

طبیعتاً با جیب خالی نمی‌توانید بهترین خدمات ممکن را به مخاطبان خود ارایه دهید. شما باید هزینه کافی برای تولید با کیفیت‌ترین محتوا ، شرکت در دوره‌های مختلف، ارتقا سطحی دانش و مهارت و گذراندن زندگی خود را داشته باشید. پس از همان ابتدای کار باید برنامه‌ای برای کسب درآمد داشته باشید.

در بخش قبلی در مورد مدل‌های مختلف درآمدی از تبلیغات گرفته تا آموزش و ارایه خدمات یا محصول و حتی همکاری در فروش صحبت کردم. یادتان باشد هدف از این درآمد، خدمت بهتر به مخاطبان خودتان است. پس به هر نحوی که به کسب درآمد می‌پردازید رضایت مخاطبان خود را در اولویت قرار دهید.

چرخه اینفلوئنسری

همیشه مبلغی از درآمد خود را روی توسعه شخصی خود سرمایه گذاری کنید. کار شما تاثیرگذاری است و هر روز باید تبدیل به یک فرد بهتر و با تجربه‌تر گردید که اطلاعات و تجارب نابی در اختیار مخاطبان خود قرار می‌دهد. درصدی دیگر را باید روی معرفی و شناساندن خود به تعداد افراد بیشتر سرمایه گذاری کنید. وقتی شما تبدیل به یک فرد متخصص و دلسوز شده‌اید چرا تعداد افراد بیشتری از وجود شما آگاهی پیدا نکنند؟ رساندن پیغام خود به حداکثر افراد ممکن وظیفه اخلاقی شماست. پس حتماً تبلیغات را هم در برنامه خود قرار دهید.

به طور خلاصه راه‌های کسب درآمد از اینفلوئنسری را تکرار می‌کنم:

  • کسب درآمد از نمایش تبلیغات در صفحه
  • کسب درآمد از تولید محتوا
  • تبدیل شدن به سفیر برند و دریافت مبلغی ثابت
  • کسب درآمد از همکاری در فروش محصولات دیگران
  • تولید مشترک محصول با برندهای مختلف
  • راه‌اندازی کسب‌وکار و تولید محصولات اختصاصی
  • دریافت حمایت مالی از مخاطبان
  • دریافت حق اشتراک برای دسترسی مخاطبان به محتوای اختصاصی‌تر
  • کسب درآمد برای حضور در تبلیغات
  • کسب درآمد از تالیف کتاب
  • کسب درآمد از برگزاری دوره یا کارگاه آموزشی
  • کسب درآمد از برگزاری رویدادها یا همایش‌های آنلاین یا حضوری

 

  • درآمد اینفلوئنسرها چقدر است؟

درآمد ابنفلوئنسرها

با بررسی روش‌های گفته شده، میزان درآمد اینفلوئنسرها با توجه به تعداد مخاطبان آن‌ها و میزان تاثیرگذاریشان کاملاً متفاوت است. اگر فقط به بررسی درآمد از راه نمایش تبلیغات نگاهی بیناندازیم؛ در حال حاضر ماکرو اینفلوئنسرها ( تعداد دنبال کننده از 100 هزار تا 1 میلیون نفر) در اینستاگرام به ازای نمایش هر پست تبلیغاتی مبلغی بین 2 تا 25 میلیون تومان و به ازای نمایش هر استوری تبلیغاتی مبلغی از 1 تا 10 میلیون تومان دریافت می‌نمایند.

حساب و کتاب آن که اینفلوئنسر مورد نظر شما در روز معمولاً چند پست یا استوری تبلیغاتی می‌گذارد و ماهیانه چقدر درآمد دارد با شما.


اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اینفلوئسنر مارکتینگ یا بازاریابی از طریق اینفلوئنسرها به معنی استفاده از اینفلوئنسرها برای تبلیغ و ترویج محصولات و خدمات یک برند است. در واقع برندها از قدرت و تاثیر گذاری اینفلوئنسرها برای اثر گذاشتن بر مخاطبان آن‌ها استفاده می‌کنند.

ست گادین- مردم محصول و خدمات نمیخرند

با بالا رفتن تنوع محصولات و خدمات در بازار و افزایش تقاضا برای جلب توجه مخاطبان، حجم تبلیغات به شدت افزایش یافته است و مصرف کنندگان دیگر نمی‌دانند که به چه کسی می‌توانند اعتماد کنند. آن‌ها به محض مواجه شدن با یک تبلیغ آن را نادیده گرفته و می‌بندند. در واقع نادیده گرفتن تبلیغات تبدیل به یک عادت رفتاری برای مردم شده است.

پس برای اینکه بتوانید توجه مخاطبان را جلب کنید باید به دنبال کسی بگردید که گوش مخاطبان را در اختیار دارد. یعنی افراد مختلف حاضرند به صحبت‌های او گوش کنند. در یک جمله شما به یک اینفلوئنسر نیاز دارید.

اگر به جمله بالا از اسطوره بازاریابی “ست گادین” دقت کنید، یک اینفلوئنسر به خوبی توانسته با مخاطبان خود یک رابطه صمیمانه بسازد، هر روز داستان‌هایی زیبا برای آن‌ها روایت می‌کند و صحبت‌های او همانند یک جادو و راه حل برای مشکلات مخاطبان است.

در زیر به چند مورد از روش‌هایی که برندها با استفاده از آن‌ها می‌توانند از کمک اینفلوئنسرها استفاده کنند اشاره کرده‌ام :

  • ارایه کد تخفیف به اینفلوئنسرها تا آن را در اختیار مخاطبان خود قرار دهند
  • پیشنهاد سرویس همکاری در فروش محصولات به آن‌ها
  • برگزاری مسابقه توسط اینفلوئنسرها و تقبل جوایز آن
  • تولید محتوای مشترک با اینفلوئنسرها
  • اسپانسر شدن برای محتوای آن‌ها
  • استفاده از اینفلوئنسرها برای ترویج داستان برند
  • استفاده از اینفلوئنسرها به عنوان سفیر برند
  • استفاده از اینفلوئنسرها برای نقد و بررسی محصول

برای استفاده از اینفلوئنسرها بسیار بهتر است که با آن‌ها یا مدیر برنامه‌هایشان به شکل مستقیم ارتباط بگیرید. اگر هم قصد اجرای کمپین‌های انبوه دارید شرکت‌های سوشال مدیا مارکتینگ یا پلتفرم‌های اینفلوئنسر مارکتینگ می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای این منظور باشند.

شرکت‌های سوشال مدیا مارکتینگ با ارتباطاتی که با پیج‌ها و اینفلوئنسرهای برتر شبکه‌های اجتماعی دارند می‌توانند مدیریت کمپین تبلیغاتی شما را در کوتاه‌ترین زمان ممکن بر عهده بگیرند. پلتفرم‌های اینفلوئنسر مارکتینگ هم به عنوان یک واسطه عمل می‌کنند و با در اختیار قرار دادن اطلاعات اینفلوئنسرهای مختلف، دست شما را در مدیریت کمپین‌ها بازتر می‌گذارند.


در این مطلب سعی نمودم ضمن تعریف دقیق اینفلوئنسری شما را با انواع چالش‌های موجود در این مسیر آشنا کنم. امیدوارم با مطالعه این راهنما هر چه بیشتر به موفقیت در اینفلوئنسری نزدیک شوید. پس اگر روزی قدرت تاثیرگذاری پیدا کردید رسالت اصلی‌تان یادتان نرود.

این رسالت به مسیر شغلی و زندگی شما معنی می‌بخشد و باعث می‌شود یک انگیزه بالا برای دستیابی به هدف والای خود داشته باشید. خوشحال می‌شوم ضمن خواندن نظرات شما اگر به کمک یا راهنمایی در این مسیر نیاز دارید همراه شما باشم.

همچنین در پایان شما را به مطالعه دو مطلب دیگر که در این مسیر به شما می‌کنند دعوت می‌نمایم :

بلاگری بیشتر بدانید :
بلاگری چیست؟ بلاگر کیست؟
ولاگری بیشتر بدانید :
ولاگری چیست؟ ولاگر کیست؟+معرفی تجهیزات لازم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا