بک لینک (backlink) یا لینک ورودی به سایت (inbound link) ، لینکی است که از سایتهای دیگر سطح وب به سایت شما داده میشود. بک لینکها معمولاً با هدف ذکر منبع یک موضوع یا ارجاع کاربر به صفحه وب دیگر، برای مطالعه بیشتر درباره آن موضوع استفاده میشوند.
بک لینکها درست مثل لینکهای داخلی سایت هستند با این تفاوت که مقصد آنها به سایت دیگری است نه خود سایت شما. برای مثال در پاراگراف قبلی من کلمه وب را به صفحهای دیگر از سایت خودم لینک دادهام (لینک داخلی) و شما با کلیک روی آن میتوانید اطلاعات بیشتری درباره وب کسب کنید. اگر لینک را به سایت دیگری مثل ویکی پدیا میدادم آن موقع یک بک لینک در سایت خود برای ویکی پدیا ساخته بودم. (مثل کاری که در همین خط قبل انجام دادم.)
گوگل و سایر موتورهای جستجو، لینکهای ورودی به هر سایت را به عنوان امتیاز و اعتباری برای آن سایت تلقی میکنند. در واقع صفحاتی که بک لینکهای بیشتری از سایتهای معتبرتری داشته باشند برای کسب رتبه بهتر در گوگل مستعدتر هستند.
وقتی سایتهای دیگر به شما لینک میدهند یعنی شما در سطح وب به عنوان یک منبع و مرجع معتبر شناخته شده هستید و گوگل این اعتبار را به با ارزش بودن محتوای سایت شما تعمیم میدهد. زیرا بسیار احتمال آن کم است که یک سایت معتبر مطلبی کم ارزش یا اسپم را در سایت خود منتشر کند.
البته هر بک لینکی برای شما با ارزش نیست و برخی از آنها حتی میتوانند منجر به جریمه و حذفتان از نتایج گوگل گردند. پس اگر مشتاق هستید در مورد بک لینکهای با ارزش و نحوه ساخت آنها اطلاعات بیشتری کسب کنید پس حتماً مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
چرا داشتن بک لینک مهم است؟
بک لینکها تنها معیار گوگل برای رتبهبندی سایتها نیستند و بیش از 200 فاکتور دیگر به شکل مستقیم و غیر مستقیم بر رتبه شما در گوگل تاثیر میگذارد. اما اگر از بین این معیارها بخواهیم 5 مورد را به عنوان مهمترین و دارای بیشترین ضریب تاثیر در نظر بگیریم قطعاً داشتن بک لینکهای با کیفیت یکی از آنها خواهد بود.
با کیفیت از این نظر که هر بک لینکی برای شما مفید نخواهد بود! بلکه برخی بک لینکها حتی ممکن است باعث جریمه شما و حذفتان از نتایج جستجو گردند. (در قسمت بعدی به طور مفصل به این موضوع خواهم پرداخت.)
هر بک لینک در واقع نوعی امتیاز برای سایت شما به حساب میآید. هر کدام از این امتیازها به گوگل میگوید محتوای شما با ارزش و معتبر بوده و برای کاربران مفید خواهد بود. پس به طور طبیعی یعنی هر چه امتیاز بیشتری کسب کنید جایگاه شما در موتورهای جستجو بهتر خواهد بود.
جدا از منظر سئو ، بک لینکها از جهات دیگر هم برای شما مفید خواهند بود. یکی از منظر برندسازی و دیگری افزایش ترافیک سایت.
- برندسازی با بک لینک : طبیعتاً هر چه نام برند شما در سایتهای مختلف تکرار شود افراد بیشتر با برند شما آشنا خواهند شد. این امر باعث میشود نام شما در ضمیر ناخودگاه افراد وجود داشته باشد و وقتی که به خدمات شما نیاز داشتند دیگر برای آنها مثل یک فرد یا شرکت غریبه نخواهید بود. جالب است بدانید ذکر شدن نام برند شما در سایتهای مختلف حتی بدون لینک دادن به سایتتان برای گوگل دارای اهمیت است.
- جذب ترافیک با بک لینک : وقتی سایتهای مختلفی به شما لینک دهند در واقع در حال انتقال مخاطبان سایتشان به سایت شما هستند. افراد مختلفی از جهت کنجکاوی یا کسب اطلاعات بیشتر وارد سایت شما میشوند و چه بسا تبدیل به مشتری بعدی شما شوند.
چه بک لینکهایی با ارزش هستند؟
در گذشته سایتهای مختلفی از ارزشمندی بک لینکها سوء استفاده کرده و با استفاده از تکنیکهای سئوی کلاه سیاه شروع به ساختن بک لینکهای قلابی و غیرطبیعی برای خود کردند. این امر باعث شد خیلی از سایتهای اسپم و تبلیغاتی در گوگل رتبه خوبی کسب کنند و در نهایت شکایت کاربران و صاحبان سایتهایی را که درست و اصولی کار میکردند در پی داشت.
برای همین گوگل الگوریتم خود را بروزرسانی کرد تا هر بک لینکی به عنوان امتیاز در نظر گرفته نشود و حتی برخی بک لینکها منجر به جریمه شما و حذفتان از نتایج گوگل گردند!
در واقع اگر میخواهید در گوگل رتبه بهتری کسب کنید باید تمرکز خود را روی ساخت بک لینکهای با کیفیت بگذارید. یک بک لینک دارای کیفیت میتواند از 1000 بک لینک بی ارزش قدرتمندتر باشد. اما بک لینک با کیفیت چه ویژگیهایی دارد؟
بک لینک از سایتهای معتبر و شناخته شده
به نظر شما بک لینک گرفتن از یک سایت یا خبرگزاری دولتی که روزانه یک میلیون بازدید دارد بهتر است یا وبلاگ شخصی فردی که بازدیدهای روزانه آن به 100 عدد هم نمیرسد؟
پاسخ مشخص است و گوگل هم به همین شکل فکر میکند. گوگل برای شناسایی اعتبار سایتها از شاخصی به نام اعتبار دامنه (Domain Authority) استفاده میکند.
هر چه سایتی اعتبار بیشتری داشته باشد، در صورتی که به شما لینک دهد اعتبار بیشتری هم به شما منتقل میشود.
اعتبار دامنه معمولاً عددی بین 0 تا 100 است. سایتهای تازه راهاندازی شده اعتبار 0 و سایتهای خیلی معتبر مثل Google , Facebook اعتباری نزدیک به 100 دارند. این عدد را میتوانید توسط ابزار سایت MOZ بررسی نمایید.
لازم به ذکر است افزایش اعتبار دامنه سایتها تا عدد 20 میتواند سریع اتفاق بیفتد ولی از آن به بعد به شکلی سخت و لگاریتمی افزایش مییابد بطوریکه در میان سایتهای ایرانی، سایتهایی که اعتبار بالای 50 داشته باشند انگشت شمار هستند.
بک لینک با کلمه کلیدی هدف
لینکها با استفاده از تگ a در زبان HTML ساخته شده و با یک متن و یک آدرس اینترنتی بیان میشوند. چیزی که شما در مرورگر اینترنت خود میبیند تنها متن لینک است و اگر روی لینک کلیک کنید به آدرس اینترنتی مربوطه هدایت میشوید.
متن هر لینک را متن لنگر یا anchor text (بخوانید اَنکِر تِکست) مینامند. گوگل از متن لینکها کمک میگیرد تا متوجه شود صفحه مقصد درباره چه موضوعی است. هر چه متن بک لینکهایی که برای شما ساخته میشود به موضوع صفحه شما مرتبطتر باشد ، آن بک لینک با ارزشتر است.
در واقع اگر شما در سایت خود صفحهای برای فروش لباس تیم ملی داشته باشید و سایتی دیگر با اَنکر تکست “لباس تیم ملی” به شما لینک دهد؛ شانس شما برای رتبه گرفتن در نتایج جستجوی افرادی که عبارت “لباس تیم ملی” را در گوگل جستجو میکنند به شدت افزایش مییابد.
انکر تکست مرتبط با موضوع صفحه مقصد، ارزش بک لینک را به مراتب افزایش میدهد.
همانطور که گفتم گوگل برای جلوگیری از سوءاستفاده کاربران، الگوریتم خود را آپدیت کرده و اگر سایتهایی به طور غیر طبیعی تعدادی زیادی بک لینک با اَنکر تکست کلمه کلیدی هدفشان درست کنند با جریمه مواجه میشوند. پس در روشهای ساخت بک لینک که در ادامه خواهم گفت حتماً به این مورد توجه نمایید و سعی کنید از انکرتکستهای مختلف کمک بگیرید.
سایت یا صفحه مرتبط با موضوع سایت ما
به طور طبیعی چه موقعی نیاز است که سایتی به سایت دیگر لینک دهد؟ بله، وقتی موضوع سایت مقصد با سایت من مرتبط باشد و من بخواهم شما را برای ذکر منبع یا کسب اطلاعات بیشتر با آن سایت آشنا کنم.
برای مثال هیچ دلیلی ندارد که من در این مقاله لینکی با متن “اجاره ویلا” به یک سایت گردشگری بدهم! ولی قبلتر دیدیم که برای معرفی ابزار MOZ برای چک کردن اعتبار دامنه به آن سایت لینک دادم.
به همین ترتیب فرض کنید من برای این صفحه از سایتم نیاز به بک لینک داشته باشم. پس بهتر است از سایتهایی با موضوع سئو یا طراحی سایت لینک دریافت کنم نه سایتی با موضوع ورزشی یا گردشگری! پس :
اگر دو سایت لینک دهنده و لینک گیرنده، هم موضوع باشند ارزش بکلینک افزایش مییابد.
بک لینک دارای ویژگی nofollow نباشد
اگر با زبان HTML آشنا باشید درون تگ a که برای ساخت لینک استفاده میشود؛ ویژگی وجود دارد با نام rel. اگر مقدار این ویژگی برابر nofollow باشد موتورهای جستجو محتوای آن لینک را بررسی نکرده و اعتباری را از طرف سایت مبدا به سایت مقصد منتقل نمیکنند.
لینکهایی که دارای ویژگی rel=nofollow نیستند را در اصطاح لینک فالو (follow) مینامند. خیلی از سایتها برای اینکه از اعتبار سایت خود به دیگر سایتها قرض ندهند لینکهای خارجی خود را به شکل nofollow میسازند.
در هنگام ساخت بک لینک به فالو بودن لینکها دقت نمایید.
بک لینک از دامنه غیر تکراری
فرض کنید از یک سایت قدرتمند بک لینکی گرفتید. آیا بک لینکهای بعدی که آن سایت به شما میدهد همان قدرت بک لینک اول را دارد؟ متاسفانه خیر. مطالعات نشان داده است که هر چه تعداد لینکهایی که از یک سایت مشخص دریافت میکنید افزایش یابد، از قدرت و اعتبار لینکها به مراتب کاسته خواهد شد.
به نوعی بهتر است 100 عدد بک لینک از 100 سایت مختلف داشته باشید تا اینکه 1000 بک لینک را تنها از یک سایت دریافت کنید یا به عبارتی دیگر :
تعداد سایتهایی که به شما لینک میدهند بسیار مهمتر از تعداد بک لینکهای شماست.
روشهای رایگان ساخت بک لینک
ساختن بک لینک یا همان لینک سازی خارجی (External Link Building) به فرآیند ساختن لینکهایی در خارج از سایتتان گویند به طوری که این لینکها حاوی آدرسی از سایت شما باشند. در واقع شما با لینک دادن از سایتهای دیگر به سایت خود در حال بالا بردن اعتبار سایتتان هستید.
گوگل با هر روش غیرطبیعی ساخت بک لینک مخالف است. طبیعی به این معنا که افراد دیگر باید خودشان به دلخواه به شما لینک دهند و غیرطبیعی به این معنا که شما با روشهای مختلفی برای خود بک لینک بسازید. پس روشهای ساخت بک لینک چون اکثراً بدست شما انجام میشوند تقریباً هیچکدام جز تکنیکهای سئوی کلاه سفید نیستند.
مثلاً اگر شما به شخصی دیگر پول دهید تا به شما در سایتش لینک دهد روشی غیرطبیعی است و گوگل به شدت با آن مخالف میباشد. با این حال اگر اینکار را طوری جلوه دهید که الگوریتم گوگل پی به جعلی بودن لینک نبرد در نهایت این شما هستید که برد کردهاید.
برای طبیعی جلوه دادن لینکهای خود حتماً از تنوع مختلفی از انکر تکستها استفاده کنید. هیچ وقت تعداد زیادی بک لینک با کلمه کلیدی هدف خود ایجاد ننمایید. گاهی لازم است نام برند خود را لینک دهید. گاهی یک جلمه را لینک دهید. گاهی فقط آدرس صفحه را ذکر کنید و گاهی هم عبارات عمومی مثل “اینجا کلیک کنید” را لینکدار کنید.
همچنین در نظر داشته باشید ساخت تعداد زیادی بک لینک در مدت زمان کم به خصوص برای سایتهای تازه تاسیس کمی غیرطبیعی است. ترجیحاً در سه ماه اول تاسیس سایت خود از روشهای لینکسازی استفاده نکرده و به مرور از روشهای طبیعی و کم خطرتر استفاده نمایید.
بین اقدامات مربوط به لینکسازی خود تنوع ببخشید و اینکار را در طول زمان و به شکل یکنواخت انجام دهید. به جای ساخت 30 بک لینک فقط در یک روز و رها کردن لینکسازی به مدت یک هفته، اینکار را در طول هفته تقسیم کنید برای مثال روز اول هفته 5 بک لینک بسازید ، روز دوم 4 تا ، روز سوم 7 تا و … تا در نهایت در روز آخر هفته به 30 بک لینک برسید.
پس در درجه اول سعی کنید که بک لینکها برای شما کاملاً طبیعی و توسط کاربران ساخته شوند و در مرحله دوم اگر خودتان اقدام به لینکسازی کردید تا جای ممکن آن را طبیعی جلوه دهید.در ادامه به بررسی روشهای رایگان برای ساخت بک لینک پرداختهام :
خلق آهنربای بک لینک
اگر میخواهید سایر افراد به شما لینک دهند باید در وبسایت خود چیزی برای لینک دادن داشته باشید. آن چیز (آهنربای بک لینک) باید ارزش این را داشته باشد که افراد مختلف آن را در سایت و شبکههای اجتماعی خود به اشتراک بگذارند.
آهنربای لینک میتواند یک پست جذاب و کاربردی در وبلاگ شما یا یک ویدئو ، نرمافزار ، لیست ، آزمون ، ابزار و هر چیز مفیدی برای کاربران باشد. میتوانید مقاله مربوطه به ایدههای محتوایی را در آکادمی بهمنی مطالعه کنید. در بین آن مواردی وجود دارد که نسبت به بقیه موارد ارزش آهنربایی بیشتری برای جذب لینک دارند. ( مواردی مثل لیست منابع ، مصاحبه با افراد تاثیر گذار ، آموزشهای جامع و کاربردی ، ویدئوهای چالش برانگیز و …)
خوبی این روش این است که کاربران کاملاً طبیعی به شما لینک میدهند و درست از طریقی بک لینک میگیرید که از نظر گوگل سالم و اصولی است.
استفاده از ابزارهای لینک یابی
سایتهایی مثل MOZ یا Ahrefs ابزاری به نام backlink checker ارایه میدهند. شما در این ابزار آدرس یک سایت یا صفحه از وب را وارد میکنید و در نهایت لیست بک لینکهای موجود در سطح وب برای آن سایت یا صفحه را دریافت خواهید کرد.
با استفاده از این ابزارها به راحتی میتوانید آدرس سایت رقبای خود را وارد کرده و متوجه شوید که بک لینکهای آنها از چه طریقی ایجاد شده است و شما به روش مشابهی اقدام به ایجاد بک لینک نمایید.
همچنین این سایتها ابزاری به نام broken link checker برای شناسایی لینکهای خراب یا پاک شده در اختیار شما قرار میدهند. اگر کمی زرنگ باشید در سایتهای خبری و سایتهای با موضوع مرتبط با خود به دنبال لینکهای خراب میگردید و پیشنهاد جایگزینی لینک خراب با لینکی از سایت خود را برای آنها ایمیل میکنید.
هیچ شخص یا شرکتی دوست ندارد در سایتش لینک خراب داشته باشد و اگر محتوای کاربردی را به آنها پیشنهاد دهید حتماً لینک خراب را با لینک سایت شما جایگزین خواهند کرد. لازم به ذکر است برای این منظور میتوانید از افزونه مرورگر گوگل کروم به نام Check My Links هم استفاده نمایید.
نوشتن پست مهمان
خیلی از سایتها در امر تولید محتوای خود با مشکل روبهرو هستند. شما به راحتی میتوانید سایتهای مختلف هم صنعت با خود را پیدا کرده و به آنها پیشنهاد نوشتن مقاله به عنوان مهمان در سایتشان را نمایید.
در واقع شما به جای دریافت هزینه در ازای تولید محتوا برای آن سایتها، اینکار را به شکل رایگان انجام میدهید. بدین ترتیب هم بیشتر در سایتهای مختلف دیده خواهید شد و هم در مقاله مربوطه میتوانید لینکهایی به سایت خود بدهید.
یادتان باشد که تولید محتوای با کیفیت را در اولویت خود قرار دهید و اینکار را صرفاً با هدف لینکسازی انجام ندهید. در صورت تولید محتوای با کیفیت هم رزومهای قوی برای ارایه به سایر سایتها ایجاد کردهاید و هم خود آن سایتها برای تولید محتواهای بعدی از شما کمک خواهد گرفت.
همچنین سایتهایی مثل مدیوم (انگلیسی زبان) و ویرگول (فارسی زبان) وجود دارند که به شما اجازه انتشار رایگان مقاله را میدهند. البته لینکهای این سایتها معمولاً به صورت nofollow است ولی بدون منفعت هم نخواهند بود.
انتشار فایلهای محتوایی در سایتهای دیگر
فایلهای محتوایی با ارزشی مثل اینفوگرافیک ، کتاب الکترونیک ، اسلاید پاورپوینت ، ویدئو ، پادکست و … وجود دارد که شما میتوانید آنها را در سایتهای دیگر منتشر کنید تا علاوه بر جذب مخاطبان آن رسانهها بک لینکهایی هم برای سایت خود ایجاد نمایید.
برای برخی از فایلها میتوانید از پلتفرمهای مخصوص آن استفاده کنید. برای مثال برای ویدئوهای خود میتوانید از آپارات و یوتیوب و برای اسلایدهای پاورپوینت خود از Slideshare کمک بگیرید.
اگر برای فایل خود هم پلتفرم خاصی پیدا نکردید میتوانید با سایتهای دانلود یا مرتبط در حوزه کاری خود وارد مذاکره شوید. برای مثال سایتهای دانلود کتابهای الکترونیکی بسیار فراوان هستند و شما میتوانید فایلهای PDF خود را در آنها منتشر کنید.
از آنجایی که گوگل قابلیت تشخیص محتوای فایلهای متنی را دارد حتی میتوانید بک لینکهای درون این فایلها برای خود ایجاد کنید. اگر فایل شما کیفیت بالایی داشته باشد مطمئن باشید بین کاربران مختلف هم دست به دست خواهد چرخید.
ارسال نظر و توصیه نامه برای شرکتها
شرکتها چه کوچک و چه بزرگ عاشق نمایش دادن نظرات مشتریانشان هستند. اگر از محصول و خدمتی استفاده کردید و از آن راضی بودید حتماً نظر خود درباره محصول به همراه آدرس سایت خود را برای شرکت مربوطه ارسال کنید. بسیاری از شرکتها حتماً نظر شما را در بخش توصیه نامه خود منتشر خواهند کرد و برای ثابت کردن واقعی بودن نظر به سایت شما هم لینک خواهند داد.
شرکتها هم میتوانند به شکل بالعکس عمل کنند. یعنی محصول خود را به رایگان در اختیار بلاگرهای تخصصی قرار دهند و از آنها بخواهند نظرشان را درباره محصول مربوطه بیان کنند. بعضی بلاگرها ممکن است علاوه بر ارسال نظرشان، از طریق وبلاگ و شبکههای اجتماعی خود هم شما را معرفی کرده و به شما لینک دهند.
فعالیت در سایتهای پرسش و پاسخ و تالارهای گفتمان (فروم)
انجمنها و سایتهای پرسش و پاسخ فراوانی وجود دارند که میتوانید در آنها به فعالیت بپردازید. پس سایتهای مرتبط را پیدا کرده و هر گاه کاربری سوالی مطرح کرد ضمن پاسخ دادن، او را برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت خود ارجاع دهید.
برای پیدا کردن این سایتها کافی است کلمه انجمن ، فروم یا تالار گفتگو را به همراه موضوع کسبوکار خود در گوگل جستجو نمایید.
بدین گونه هم به عنوان یک متخصص در موضوع مربوط به حوزه کاری خود شناخته میشوید و هم بک لینکهایی مرتبط با حوزه کاری خود دریافت خواهید کرد. اگر هم مقالهای مرتبط با سؤال مخاطب ندارید نگران نباشید. خیلی راحت در کمتر از یک روز میتوانید در وبلاگ خود مقالهای درباره سؤال مربوطه منتشر کنید.
اکثر این سایتها هم به شما اجازه درج آدرس وبسایتتان را در پروفایل کاربریتان میدهند که خود میتواند یک بک لینک ارزشمند برای شما باشد.
ساخت وبلاگ در سرویسهای بلاگدهی
میتوانید در سرویسهای بلاگدهی مثل بلاگفا ، اقدام به ساخت وبلاگ نمایید. اینکار را با موضوعات تخصصیتر کسبوکار خود انجام دهید تا بلاگ شما سریعتر رشد کرده و رتبه بگیرد. کم کم این وبلاگها میتوانند به یک منبع ارزشمند برای ایجاد بک لینک برای وبسایت شما تبدیل شوند.
برای مثال اگر سایت شما در حوزه لوازم خانگی است میتوانید وبلاگی تخصصی فقط درباره انواع تلویزیون ، وبلاگی دیگر درباره لوازم آشپزخانه و … ایجاد نمایید. مطالبی کاملاً مجزا از سایت خود را در این وبلاگها منتشر کرده و درست مثل سایت خود به سئو و کیفیت محتوا در آنها اهمیت دهید. این وبلاگها هم از نظر جذب بازدیدکننده برای وبسایت ، هم از نظر برندینگ و هم از نظر ساخت بک لینک برای شما مفید خواهند بود.
فعالیت در شبکههای اجتماعی
فعالیت مستمر و تعامل با سایر کاربران شبکههای اجتماعی باعث ایجاد رابطه دوستانه با سایر افراد میشود. بدین شکل هم مخاطبان جدیدی را با کسبوکار خود آشنا خواهید کرد و هم میتوانید لینک محصول و مقالات خود را با آنها به اشتراک بگذارید.
حتی از تکنیک پاسخ به سوالات کاربران هم میتوانید استفاده کرده و هر جا به سوالی از مخاطبان درباره حوزه تخصصی خود برخورد کردید لینک مقاله یا ویدئوی مرتبط در سایت خود را برای آن شخص ارسال کنید.
در اکثر شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام ، فیسبوک ، لینکدین و … هم قابلیت ساخت پروفایل اختصاصی برای کسبوکارها فراهم است. پس جدا از پروفایل شخصی خود حتماً به فکر ساخت پروفایلی تجاری برای کسبوکار خود نیز باشید.
همچنین در محتواهای منتشر شده در سایت خود از کاربران بخواهید تا اگر محتوا برای آنها مفید بود آنرا با دوستان خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند.
تعامل با وبسایتهای دیگر
حتماً به وبسایتهای مرتبط با حوزه کاری خود سر بزنید و درباره مطالب آنها نظر بدهید. اکثر این وبسایتها قابلیت درج لینک سایت در هنگام ثبت نظر را در اختیار شما قرار میدهند. یادتان باشد نظر گذاشتن شما نباید صرفاً برای ایجاد بک لینک باشد و چه بسا با این رویکرد نظر شما منتشر نشود.
هدف اصلی شما باید ایجاد تعامل و یک رابطه دوستانه با سایتهای مشابه و حتی رقیب باشد. متاسفانه در ایران رفاقت جای خود را به دشمنی بین رقبا داده است. مطمئن باشید حتی اگر رقیب مستقیم کسبوکار دیگری هستید با تعامل و رفاقت با آنها در نهایت رشد بیشتری نصیب کسبوکار شما خواهد شد. یادتان باشد شما با رقبای خود در یک تیم بوده و در حال بازارسازی برای محصولی مشابه میباشید.
اینکه مطالب خوب همدیگر را ترویج دهید و برای سایتهای مشابه در سایت خود بک لینک ایجاد کنید در نهایت باعث رشد کسبوکار خودتان خواهد شد. با اینکار آنها هم به جای دشمنی و رقابت ناسالم که در نهایت به ضرر هر دوی شما تمام خواهد شد حداقل کاری که انجام میدهند جبران لطفتان به شکل مشابه خواهد بود. مطالعات و آمارهای مختلف نشان میدهد مقالات دارای رتبه برتر در گوگل حداقل دارای دو الی سه لینک خارجی به سایتهای مرتبط با حوزه کاری خود هستند. هدف گوگل هم چیزی جز ایجاد پیوند بین مطالب مرتبط در سطح وب نمیباشد و اینکار جز با ایجاد رابطه صمیمانه بین صاحبان وبسایتها امکان پذیر نیست. مطمئن باشید با ایجاد بک لینک برای سایتهای دیگر هیچ چیز از ارزش سایت شما کم نخواهد شد.
بک لینک از این نظر دارای اهمیت است که به نوعی امتیازی از جانب سایر کابران سطح وب به سایت شما محسوب میشود. شما در سایت خود میتوانید هزاران لینک داخلی ایجاد کنید ولی شاید کسب یک لینک از سایت دیگر به شکل طبیعی کاری سخت و طاقت فرسا باشد. به همین دلیل گوگل آن را به درستی معیاری صحیحی برای ارزیابی رتبه سایتها قرار میدهد.
امیدوارم با بهرهگیری از نکات گفته شده در این مطلب بتوانید بک لینکهایی ارزشمند برای وبسایت خود ایجاد نموده تا در نهایت مطالب ، محصولات و خدمات با کیفیت خود را در معرض دید افراد بیشتری قرار دهید.
حتماً مطالب دیگری آموزشی سئو را در آکادمی بهمنی مطالعه فرمایید و اگر روشهای دیگری برای ساخت بک لینک سراغ دارید در بخش نظرات این مطلب با دوستان خود به اشتراک بگذارید.